Proprietăţi

Lor nu le-a păsat de criză: Constructorii de drumuri şi-au majorat afacerile puternic pe banii statului

Lor nu le-a păsat de criză: Constructorii de drumuri şi-au majorat afacerile puternic pe banii statului

Autor: Andreea Neferu

01.01.2012, 18:48 614

Deşi a fost criză şi deşi piaţa construcţiilor a căzut puternic în ultimii ani, o parte dintre constructorii români au reuşit să-şi majoreze business-ul chiar şi cu peste 40% în 2010 comparativ cu 2009.

Pentrul anul 2011 companiile româneşti de construcţii nu au oferit decât în puţine cazuri estimări privind cifra de afaceri pe care o vor înregistra, însă premisele sunt de creştere faţă de anul anterior, în condiţiile în care anul acesta au fost atribuite lucrări de infrastructură rutieră de câteva miliarde de euro.

Compania timişoreană Confort, controlată de omul de afaceri Georgică Cornu, a consemnat anul trecut afaceri în creştere cu aproape 44%, până la 178,8 milioane de euro, în timp ce Tehnologica Radion, firmă controlată de Theodor Berna, şi-a crescut business-ul cu 32%, până la 142,4 milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

Şi constructorul bucureştean Delta ACM 94, controlat de Florea Diaconu, a înregistrat în 2010 un avans de 28,1% al afacerilor, până la 93 de milioane de euro. Pentru anul 2011, Diaconu declara la sfârşitul verii că estimează afaceri totale de 100 de milioane de euro.

Pe de altă parte, compania Euroconstruct Trading 98, controlată de Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu, şi-a majorat cifra de afaceri cu 8,4% în 2010, până la 64,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO