Proprietăţi

Liberty Center a fost vândut într-un dosar de executare silită. Preţul de pornire era de 60 mil. euro. Cumpărător: băncile creditoare?

Liberty Center a fost vândut într-un dosar de executare silită. Preţul de pornire era de 60 mil. euro. Cumpărător: băncile creditoare?

Autor: Cristi Moga

07.08.2012, 13:56 4804

Preţul de pornire al licitaţiei era de 60 de milioane de euro, dar reprezentanţii Biroului nu au oferit informaţii legate de preţul la care a fost vândut proiectul sau numele cumpărătorului.

"Liberty Center a fost adjudecat", a fost răspunsul executorilor. Scenariul avansat de cei mai mulţi jucători din piaţa imobiliară este că băncile finanţatoare şi cele care au început procesul de executare - Eurobank, Alpha Bank şi Bank of Cyprus - au cumpărat prin intermediul unui vehicul special mallul la primul termen şi îl vor scoate ulterior la vânzare.

Proiectul era deţinut de compania irlandeză Mivan şi familia Awdi, iar băncile Eurobank, Alpha şi Bank of Cyprus aveau o expunere de 61 mil. euro pe acest proiect. Informaţia nu a fost confirmată până la redactarea acestei ştiri de către vreuna dintre părţile implicate.

După falimentul şi lichidarea City Mall, Liberty Center ar fi cel de-al doilea centru comercial vândut la licitaţie în Bucureşti. City Mall a fost însă valorificat la un preţ de 17,3 mil. euro, de aproape patru ori mai mic decât valoarea solicitată pe Liberty Center. Din acest motiv, vânzarea mallului din Rahova pentru 60 mil. euro ar putea fi considerată o surpriză.

Suprafaţa închiriabilă a mallului este de circa 25.000 mp, iar principalii chiriaşi sunt Billa, Altex, Hervis, Reserved sau Deichmann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO