Proprietăţi

Israelienii se bat in proiecte imobiliare de miliarde de euro

06.11.2007, 19:59 16

Doua dintre cele mai mari companii din Israel, Africa Israel si Europe Israel, vor construi in urmatorii ani doua proiecte imobiliare multifunctionale in Bucuresti (Dambovita Center si Cotroceni Park), care vor implica investitii cumulate de aproape un miliard de euro.
Cele doua companii au anuntat investitii in piata imobiliara locala de circa un miliard de euro fiecare.
"In decurs de doi-trei ani am putea incepe inca un proiect imobiliar in Romania, cu investitii de doua miliarde de euro", a declarat pentru ZF Mordechay Zisser, presedintele si actionarul majoritar al grupului Europe Israel, din care face parte si compania Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center.
Companiile imobiliare din Israel sunt printre cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil, intrand chiar in competitie directa intre ele. La mai putin de doi kilometri de proiectul Dambovita Center, din zona Eroilor, se va afla si proiectul Cotroceni Park, dezvoltat de Africa Israel, companie controlata de un alt puternic om de afaceri israelian, Lev Leviev.
Africa Israel va deveni din luna decembrie actionarul unic al Cotroceni Park, dupa ce a ajuns la o intelegere cu fondul New Century Holdings pentru preluarea participatiei de 50% pe care americanii o detineau in proiect, in cadrul unei tranzactii de 78 mil. euro.
"Africa Israel sunt prietenii, dar si competitorii nostri. Israelul este o tara mica, cu doar sase milioane de locuitori, motiv pentru care antreprenorii s-au raspandit treptat in tari precum Ungaria, Polonia si, mai recent, in Romania. Tinand cont de dimensiunea tarii, piata locala va juca un rol important in strategia pe termen lung a companiei", a adaugat Zisser.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO