Proprietăţi

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,3% în septembrie faţă de august

Autor: Ana Maria Neagu

07.11.2011, 10:03 141

Volumul lucrărilor de construcţii a urcat în septembrie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3% faţă de august şi cu 2,2% faţă de aceeaşi lună din 2010, cele mai mari creşteri fiind înregistrate pentru reparaţii capitale şi lucrări de întreţinere.

În luna septembrie, comparativ cu august, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,4%), la lucrările de reparaţii capitale (+2,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+1%), potrivit datelor publicate luni de INS.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 12,9%. Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au scăzut cu 13,5%, respectiv cu 6,2%.

Comparativ cu aceeaşi lună din 2010, au avut loc majorări la lucrările de reparaţii capitale (+24,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+19,1%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 6,2%

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 3%, în timp ce a clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale s-au evidenţiat scăderi cu 1,9%, respectiv cu 1,8%.

În primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată, a scăzut cu 0,8%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-3,8%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat creşteri cu 11,5%, respectiv cu 0,7%.

Pe obiecte de construcţii a avut loc o creştere la clădirile nerezidenţiale (+11,5%). La clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti s-au consemnat scăderi cu 11,9%, respectiv cu 1,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO