Proprietăţi

Indexul imobiliar ZF scade în continuare

Autor: Andreea Neferu

03.09.2012, 00:08 570

Preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti a ajuns în luna august la circa 76.350 de euro, cu peste 1.700 de euro mai puţin faţă de finalul anului trecut, potrivit Indexului imobiliar realizat de ZF în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker.

Astfel, preţul mediu a scăzut cu circa 2,2% în ulti­mele opt luni, ceea ce arată că este foarte probabil ca pre­ţurile să nu fi atins încă limita inferioară, la mai bine de patru ani de la momentul în care piaţa rezidenţială a intrat în declin.

Indicele ZF analizează evoluţia preţurilor la aparta­men­tele construite în peri­oada 1977-1990 în 20 de car­tiere considerate reprezen­ta­tive, iar cele mai mici preţuri în august sunt înregistrate în zonele 1 Decembrie, Colentina, Titan şi Drumul Taberei, unde proprietarii solicită, în medie, între 60.000 şi 63.000 de euro pentru o locuinţă cu trei camere. Preţurile pot fi ne­gociate, în special de către clienţii care dispun de lichidităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO