Proprietăţi

Indexul imobiliar al ZF: Preţurile la trei camere scad încet, dar sigur

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

10.07.2013, 21:24 2424

Preţurile medii solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au scăzut în iunie cu 1.000 de euro, echivalentul a 1,4%, comparativ cu luna precedentă, potrivit Indexului Imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker.

Astfel, după un început de an fluctuant, în care au fost înregistrate şi uşoare creşteri, preţul mediu a ajuns în iunie la 75.300 de euro, în timp ce în cartiere ca Berceni, Titan sau Colentina la apartamentele cu trei camere discuţiile cu pri­vire la o posibilă tranzacţie încep de la 61.000-62.000 de euro.

Blocajul din mediul privat, unde lipsa de încredere per­sistă, îşi pune astfel în continuare amprenta pe piaţa locuin­ţe­lor, deşi ritmul de ajustare a preţurilor este mai lent. Faţă de iunie 2012, scăderea de preţuri la apar­tamentele vechi din Bucureşti a fost de circa 2,5%, în timp ce faţă de perioada de boom valorile sunt aproape la jumătate.

Apartamentele din Bucureşti rămân greu accesibile, în condiţiile în care la un salariu mediu de circa 520 de euro lunar un angajat din Capitală trebuie să economisească veni­turile pe 11-12 ani pentru a putea achita o locuinţă cu trei ca­me­re. În Germania, spre comparaţie, sunt necesare salariile pe doar patru ani pentru achiziţia a trei camere.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO