Proprietăţi

GTC a vandut 500 de locuinte care vor fi gata in 2008

GTC a vandut 500 de locuinte care vor fi gata in 2008

Proiectul FeliCity Residential va cuprinde 1.200 de apartamente si va fi amplasat in zona de nord a Bucurestiului

21.06.2007, 18:09 38

GTC Romania, subsidiara locala a companiei israeliene Globe Trade Center, a vandut in sapte luni 500 de locuinte din proiectul Rose Garden de pe soseaua Colentina din Capitala, in valoare de peste 52 mil. euro.
Proiectul Rose Garden cuprinde 11 cladiri cu un total de 908 apartamente, prima etapa a investitiei urmand sa fie finalizata in 2008. Odata cu vanzarea a peste jumatate din locuintele disponibile in proiectul Rose Garden, compania a decis sa investeasca intr-un nou proiect imobiliar in nordul Capitalei - FeliCity Residential.
"Am decis sa intram anul acesta pe piata rezidentiala pentru ca am considerat ca suntem suficient de puternici pentru a putea face fata unei asemenea investitii. Un proiect de locuinte implica mai multe responsabilitati decat un proiect de birouri. Practic, la viitorul proiect pe care il vom dezvolta ne vom 'casatori' cu 1.000 de oameni", spune Galon.
GTC va investi 130 mil. euro pentru constructia unui complex rezidential in Bucuresti, acesta fiind al doilea proiect de acest tip al firmei pe piata din Capitala anuntat anul acesta. Proiectul face parte din strategia companiei de a investi circa 500 mil. euro in urmatorii ani in dezvoltarea unor proiecte comerciale, rezidentiale si de birouri. Proiectul FeliCity Residential va cuprinde 1.200 de apartamente in 45 de cladiri si va fi amplasat in zona de nord a Bucurestiului, pe soseaua Odai.
Complexul va fi dezvoltat in mai multe etape, pentru inceput urmand sa fie construite 112 apartamente in opt cladiri de doua etaje plus mansarda.
"Primele 500 de apartamente vor fi finalizate in 2008, in urmatorul an urmand sa fie construite inca 400 de locuinte, iar intregul complex va fi finalizat in 2010", precizeaza Galon. Apartamentele vor avea 2, 3 sau 4 camere, iar complexul va dispune de locuri de parcare proprii si un centru comercial. Pretul de vanzare al unui apartamente este 1.370 de euro pe metru patrat, fara TVA, iar un loc de parcare costa 12.000 de euro in parcarea subterana si 8.000 de euro in cea supraterana.
"Acum 45 de zile am inceput vanzarea primelor locuinte si am incheiat deja contracte pentru 112 apartamente. Acum incepem practic promovarea celei de-a doua faze a proiectului care va cuprinde 250 apartamente", afirma Galon.
Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu fondul de investitii Blue House din Cipru, care detine 20% din proiect, si o divizie a Deutsche Bank, care are o participatie de 29%. Totodata, finantarea lucrarilor este asigurata in proportie de 80% prin credite de la HVB Tiriac Bank.
In afara de Felicity si Rose Garden, GTC dezvolta in Romania si proiectele rezidentiale Green Dream Residence si Jasmine Park. Compania urmareste sa dea in folosinta, pana la finele anului 2009, locuinte totalizand 280.000 de metri patrati. In plus, GTC dezvolta proiectul de birouri City Gate in apropiere de complexul World Trade Center din Capitala, care urmeaza sa fie inchiriat in totalitate in urmatoarele doua luni.
Compania GTC, din care face parte subsidiara romaneasca, este unul dintre cei mai importanti developeri pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, cu proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Serbia si Croatia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO