Proprietăţi

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, controlat acum de un miliardar slovac, formează un nou pol industrial în jurul depozitului Dacia de la Oarja, la 10 km de Piteşti, pe autostrada A1: Oarja nu este doar pentru Automobile Dacia

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din...

Autor: Bogdan Alecu

05.02.2021, 00:07 1840

Globalworth, proprietarul depozitului unde Dacia are cel mai mare depozit din lume, are în plan ex­tin­derea platformei industriale. Astfel, Automobile Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afa­ceri, replică modelul industrial al platformei de la Mioveni (Argeş) într-o nouă localitate din judeţul Argeş, la Oarja.

După finalizarea proiectului logistic al Grupului Re­nault, cel mai mare din lume, în 2010 în urma unei in­vestiţii de 40 mil. euro, în Oarja au venit treptat şi alte companii - Martur România, Kirchoff Automotive, Bimed Teknik, Rochling Automotive, Adler Pelzer, CEVA  Logistics şi WDP care a şi construit unele dintre platforme şi GMB România, un alt furnizor auto care a construit o fabrică în imediata vecinătate a platformei centrului de piese al Dacia.

Oarja se află în judeţul Argeş, la doar 10 km de Piteşti, pe autostrada A1.

„Mai avem 50.000 mp disponibili la Oarja. Suntem în discuţii cu doi potenţiali chiriaşi pentru această suprafaţă, însă vom comunica după ce negocierile avansează. Oarja nu este doar pentru Automobile Dacia. Legat de extin­de­re, putem confirma că vom mai construi lângă Centrul de Piese Dacia, nu pentru brandul Dacia“, au spus repre­zen­tanţii Globalworth, compania care deţine proiectul lo­gistic de la Oarja. Globalworth este cel mai mare pro­prie­tar de birouri din România şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO