Proprietăţi

Felinvest Cluj a reluat construcţia proiectului imobiliar pe terenul fostei fabrici Feleacul

Felinvest Cluj a reluat construcţia proiectul imobiliar pe terenul fostei fabrici Feleacul

Autor: Cristina Cuncea

28.02.2012, 12:23 749

Firma Felinvest din Cluj-Napoca a reluat construcţia unui proiect imobiliar în oraşul Cluj, pe terenul fostei fabrici de dulciuri Feleacul, în primă etapă urmând să fie dezvoltaţi 14.000 de metri pătraţi de birouri şi 1.500 metri pătraţi spaţii comerciale, investiţie de 7 milioane euro.

"Construcţia este deja începută, iar până acum am investit trei milioane de euro. Pentru lucrările următoare la prima fază estimăm că vom investi circa 7 milioane de euro, bani pe care îi avem de la Banca Carpatica, 5 milioane de euro şi de la Banca Transilvania, 2 milioane de euro", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Călin Buzoianu, directorul general al Felinvest.

Firma Felinvest, cu activităţi în domeniul imobiliar, este deţinută de omul de afaceri Octavian Buzoianu, fratele lui Călin Buzoianu.

Firma a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute contractarea unui împrumut de până la 5 milioane de euro de la Banca Comercială Carpatica şi garantarea unui credit de lucru de 7,65 milioane de lei de la Banca Transilvania, angajat de firma Retrasib, deţinută tot de Octavian Buzoianu.

Felinvest, fostul producător de dulciuri Feleacul, şi-a schimbat în 2009 obiectul de activitate şi a intrat pe sectorul imobiliar, la acea vreme intenţiile firmei fiind construcţia unui complex rezidenţial pe amplasamentul fostei fabrici. Proiectul a fost însă oprit din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piaţa imobiliară.

"Complexul, denumit Rezident Business Park, va fi construit pe un teren de 20.127 metri pătraţi şi va avea în total 100.000 de metri pătraţi construiţi. În afara spaţiilor de birouri, vrem să dezvoltăm şi spaţii rezidenţiale, dar după ce vom finaliza birourile şi vom începe să avem venituri din închirierea acestora", a adăugat Buzoianu.

El a arătat că există interes pe piaţa din Cluj atât pentru închirierea de spaţii de birouri, dar şi pentru cumpărarea acestora. Cele mai interesate companii sunt din domeniile IT şi medical.

Prima etapă va cuprinde un modul cu două scări şi are ca termen de finalizare toamna acestui an, respectiv primăvara anului viitor. În total componenta de birouri va cuprinde trei module, cu câte două scări.

Firma are un capital de 3,4 milioane de lei, împărţit în 34 de milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Octavian Buzioanu deţine 70% din capitalul Felinvest. Titlurile Felinvest au fost tranzacţionate pe 2 februarie la un preţ de 0,59 de lei pe titlu, nivel la care capitalizarea firmei era de 20,1 milioane de lei (4,6 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO