Proprietăţi

Eurobank a preluat pentru 40 mil. euro birourile Bancpost din Pipera

Eurobank a preluat pentru 40 mil. euro birourile Bancpost din Pipera

Vanzatorul a fost un grup de investitori reprezentat in Romania de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas

04.08.2008, 18:38 138

Divizia imobiliara a grupului elen EFG, Eurobank Properties REIC, a finalizat achizitia cladirii de birouri Bancpost Office Building (BOB) din Pipera, in urma unei tranzactii de 40 de milioane de euro, a anuntat casa de avocatura Biris Goran.
Avocatii de la Biris Goran au asistat in cadrul tranzactiei vanzatorii - un grup de investitori reprezentat in Romania de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas - care dezvolta si proiectul UpGround din imediata apropiere. Acesta din urma va fi cumparat treptat de catre o divizie a Deutsche Bank Asset Management in cadrul unei tranzactii de peste 340 de milioane de euro. Cladirea preluata de Eurobank are o suprafata inchiriabila de circa 23.000 de metri patrati si este inchiriata in mare parte catre Bancpost, care face parte din cadrul aceluiasi grup elen.
Imobilul se afla pe bulevardul Dimitrie Pompei din nordul Capitalei si a fost finalizat anul acesta, un acord preliminar de vanzare fiind incheiat inca din luna august a anului trecut. In paralel, Biris Goran a asistat grupul reprezentat de Papalekas si la incheierea primei etape din cadrul tranzactiei cu Deutsche Bank, respectiv preluarea unei cladiri de birouri din cadrul proiectului UpGround, pentru 60 de milioane de euro.
Eurobank mai detine pe piata locala imobilul de birouri Eliade Tower din nordul Capitalei, precum si o proprietate comerciala in Iasi, inchiriata catre lantul de bricolaj Praktiker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO