Proprietăţi

Doar Moldova şi sudul ţării mai mişcă la construcţia de locuinţe, pe o piaţă care continuă să se atrofieze

Doar Moldova şi sudul ţării mai mişcă la construcţia de locuinţe, pe o piaţă care continuă să se atrofiezeDoar Moldova şi sudul ţării mai mişcă la construcţia de locuinţe, pe o piaţă care continuă să se atrofieze

Autor: Emil Popescu

28.02.2012, 10:17 670

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în ianuarie, faţă de prima lună a anului trecut, cu 0,5%, la 1.732 de avize, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Din totalul autorizaţiilor, 68,2% au fost pentru zona rurală.

"Distribuţia în profil regional evidenţiază o uşoară scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale. Scăderi au fost în regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (-58 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-44 autorizaţii), Sud-Vest (-24 autorizaţii) şi Centru (-18 autorizaţii)", se arată într-un comunicat al INS.

Creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile Nord-Est (+70 autorizaţii), Sud-Est şi Sud-Muntenia (+32 fiecare) şi Vest (+2).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO