Proprietăţi

Dezvoltatorii au livrat 1 mil. mp de birouri, centre comerciale şi depozite în 2019

Oana Iliescu, Managing Director, Cushman & Wakefield Echinox.

Oana Iliescu, Managing Director, Cushman & Wakefield Echinox.

Autor: Bogdan Alecu

31.01.2020, 00:07 974

Dezvoltatorii imobiliari au livrat pe parcursul anului 2019 spaţii noi de birouri, centre comerciale şi parcuri logistice cu o suprafaţă cumulată de peste 1 milion de metri pătraţi, cele mai active segmente fiind cele de birouri şi logistică, potrivit unei analize a companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

„Piaţa imobiliară îşi continuă evoluţia sănătoasă, având reacţii fireşti la evenimentele din economia locală şi globală. După ce în ultimii trei ani dezvoltatorii au fost activi în special în sectoarele de birouri şi spaţii logistice, 2020 va fi un nou an de referinţă pentru piaţa de retail prin livrarea unor noi proiecte relevante“, a spus Oana Iliescu, Managing Director, Cushman & Wakefield Echinox.

Printre proiectele din 2019 se numără extinderea proiectului Colosseum din Bucureşti cu o zonă de fashion şi entertainment, inaugurarea proiectelor AFI Palace Braşov, Dâmboviţa Mall din Târgovişte şi Shopping City Târgu-Mureş.

„Piaţa locală continuă să prezinte oportunităţi de investiţii pe toate segmentele, beneficiind de prezenţa în rândul chiriaşilor a unora dintre cele mai mari companii din lume“, a subliniat Oana Iliescu.

Potrivit estimărilor consultanţilor imobiliari, anul 2020 se preconizează a fi un an la fel de bun, ţinând cont de planurile anunţate de dezvoltatorii imobiliari activi pe piaţa locală. Faţă de 2019, este de aşteptat ca în sectoarele office şi industrial să se înregistreze o uşoară scădere a livrărilor, în schimb dezvoltatorii de centre comerciale ar putea deschide proiecte noi şi extinderi ale unor centre existente cu o suprafaţă cumulată de circa 235.000 de metri pătraţi, în creştere cu aproape 50% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO