Proprietăţi

Costul de ocupare a spaţiilor logistice din Bucureşti, cea mai mică creştere din Europa până în 2014

Autor: Cuncea Elena Cristina

15.11.2010, 14:27 34

Bucureştiul va înregistra cea mai redusă creştere a costurilorde ocupare a spaţiilor logistice din Europa până în 2014, potrivitcompaniei DTZ, care prognozează o scădere a chiriilor în perioadaimediat următoare din cauza cererii reduse şi a surplusului deastfel de proiecte, informează Mediafax Business.

"O economie slabă, cererea redusă şi posibilitatea unui surplusde spaţii logistice vor duce la o continuare a scăderii chiriilordin Bucureşti. Ca rezultat, se preconizează că Bucureştiul vaexperimenta cea mai redusă creştere a costurilor de ocupare dinEuropa până în 2014", se arată în prima ediţie a studiului EuropeanOccupancy Costs - Logistics, realizat de compania de consultanţăimobiliară DTZ.

Studiul prezintă costurile de ocupare în domeniul logistic, pemetru pătrat, anual, făcând referire la 28 de pieţe din 15 ţărieuropene. Raportul vizează perioada cuprinsă între 2010 şi2014.

Potrivit raportului, costurile de ocupare a spaţiilor logisticeîn Europa ar putea creşte cu 1,6% în medie pe an până în 2014, înritmul redresării economice europene, în condiţiile în care pentruBucureşti este estimat un avans de 0,4%. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO