Proprietăţi

Constructorul austriac Porr: Am putea ieşi de pe piaţa ungară pentru că nu ne-am încasat banii pe lucrări. Probleme sunt şi în România

Constructorul austriac Porr: Am putea ieşi de pe piaţa ungară pentru că nu ne-am încasat banii pe lucrări. Probleme sunt şi în România

Autor: Andreea Neferu

04.12.2011, 13:59 653

Porr, al doilea cel mai mare grup de construcţii din Austria, cu activităţi şi pe piaţa locală, a anunţat că ar putea înregistra pierderi de până la 80 de milioane de euro anul acesta din cauza faptului că are o serie de plăţi în România şi Ungaria a căror încasare este întârziată, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Un alt motiv pentru care Porr spune că va consemna pierderi importante este şi reducerea cu 90 de milioane de euro a fondurilor alocate pentru proiectele din Europa de Est.

Întrebat dacă grupul austriac ar putea ieşi de pe piaţa ungară în urma problemelor cu încasarea plăţilor, directorul general al Porr, Karl-Heinz Strauss a răspuns afirmativ.

"Dacă nu ne vor fi respectate drepturile, atunci, ca şi consecinţă, da (vom ieşi- n.red.)", a spus Strauss, care a adăugat că se aşteaptă ca anul viitor să crească business-ul Porr din Austria, Germania, Polonia, România şi Bulgaria, urmând să scadă în Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Slovenia.

Porr lucrează în prezent, printre altele, la centura municipiului Arad, alături de spaniolii de la FCC Construccion, valoarea contractului ridicându-se la 173 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO