Proprietăţi

Companiile din Bucureşti vor căuta birouri pentru peste 40.000 de corporatişti

Alina Calciu, head of advisory & tran­saction, office occupiers în cadrul CBRE

Alina Calciu, head of advisory & tran­saction, office occupiers în cadrul CBRE

Autor: Bogdan Alecu

15.06.2020, 07:32 409

Peste 40.000 - 45.000 de corporatişti şi-ar putea schimba clădirea în care lucrează în următorii doi ani, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

„În perioada 2020 -2021 în Bucu­reşti ur­mează să expire con­trac­te de închi­riere pen­tru circa 370.000 de me­tri pătraţi de bi­ro­uri, în toa­te zonele din Ca­pi­tală, o su­pra­fa­ţă în care îşi des­fă­şoară activi­ta­tea 40.000 - 45.000 de angajaţi. În ace­laşi timp, până la fi­nalul anului ur­mea­ză a fi livrate noi pro­iecte de birouri cu o suprafaţă de peste 120.000 de metri pătraţi, dintre care jumătate sunt deja pre-închiriaţi“, a spus Alina Calciu, head of advisory & tran­saction, office occu­piers în cadrul CBRE.

Miza o reprezintă contracte cu o valoare de 400 mil. euro, dacă luăm în cal­cul o chirie medie de 18 euro/mp pe o perioadă de cinci ani, pentru 370.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, potrivit calculelor ZF.

„Ne aşteptăm ca din totalul con­trac­telor care expiră în perioada 2020-2021, jumătate să opteze pentru re­lo­care şi jumătate să aleagă să îşi pre­lun­gească contractul ac­tual de închirere. Ce am ob­ser­vat în ultimele trei luni este că tot mai multe dintre com­pa­ni­ile care de­cid să îşi prelun­gească şede­rea în actuala clă­dire îşi planifică in­vestiţii în spaţiul de lu­cru, proces pe care noi îl numim workplace re­set. Este o resetare a mo­dului în care biroul func­ţionează, având în ve­dere perioada de work from home prin care am trecut cu toţii.  Aspecte pre­cum sălile de şedinţe, locurile de luat masa, zonele de con­centrare devin tot mai importante acum“, a explicat Alina Calciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO