LIVE: AFACERI DE LA ZERO: Andra Cioba şi Cristina Bajdechi au deschis o grădiniţă şi o şcoală cu model de învăţare britanic, pornind de la câteva ateliere de activităţi pentru copii şi părinţi
Proprietăţi

Companiile din Bucureşti vor căuta birouri pentru peste 40.000 de corporatişti

Peste 40.000 - 45.000 de corporatişti şi-ar putea schimba clădirea în care lucrează în următorii doi ani, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

„În perioada 2020 -2021 în Bucu­reşti ur­mează să expire con­trac­te de închi­riere pen­tru circa 370.000 de me­tri pătraţi de bi­ro­uri, în toa­te zonele din Ca­pi­tală, o su­pra­fa­ţă în care îşi des­fă­şoară activi­ta­tea 40.000 - 45.000 de angajaţi. În ace­laşi timp, până la fi­nalul anului ur­mea­ză a fi livrate noi pro­iecte de birouri cu o suprafaţă de peste 120.000 de metri pătraţi, dintre care jumătate sunt deja pre-închiriaţi“, a spus Alina Calciu, head of advisory & tran­saction, office occu­piers în cadrul CBRE.

Miza o reprezintă contracte cu o valoare de 400 mil. euro, dacă luăm în cal­cul o chirie medie de 18 euro/mp pe o perioadă de cinci ani, pentru 370.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, potrivit calculelor ZF.

„Ne aşteptăm ca din totalul con­trac­telor care expiră în perioada 2020-2021, jumătate să opteze pentru re­lo­care şi jumătate să aleagă să îşi pre­lun­gească contractul ac­tual de închirere. Ce am ob­ser­vat în ultimele trei luni este că tot mai multe dintre com­pa­ni­ile care de­cid să îşi prelun­gească şede­rea în actuala clă­dire îşi planifică in­vestiţii în spaţiul de lu­cru, proces pe care noi îl numim workplace re­set. Este o resetare a mo­dului în care biroul func­ţionează, având în ve­dere perioada de work from home prin care am trecut cu toţii.  Aspecte pre­cum sălile de şedinţe, locurile de luat masa, zonele de con­centrare devin tot mai importante acum“, a explicat Alina Calciu.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.