Proprietăţi

CA Immo face mall de 100 mil. euro la Sibiu

CA Immo face mall de 100 mil. euro la Sibiu

Complexul va fi construit in nordul Sibiului

16.11.2007, 19:28 110

Fondul de investitii austriac CA Immo, care detine cladirile de birouri Opera Center si Bucharest Business Park, va investi 100 mil. euro in dezvoltarea unui proiect comercial la Sibiu. Mall-ul de la Sibiu face parte dintr-un program mai amplu de investitii derulat cu dezvoltatorul local Oasis.
Centrul comercial din Sibiu va fi dezvoltat pe un teren in suprafata totala de 220.000 de metri patrati situat in zona de nord a orasului si va avea o suprafata utila de 80.150 de metri patrati. Constructia proiectului a fost inceputa de curand si urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele 12-15 luni.
"In baza experientei acumulate in orase comparabile, Sibiul ofera un potential comercial corespunzator unei suprafete de circa 250.000 mp pana la 300.000 mp, din care in prezent sunt materializati abia circa 80.000 mp in sudul si vestul orasului. Pana la ora actuala, nordul orasului nu este valorificat din punct de vedere comercial, cu toate ca zona prezinta o densitate a populatiei ridicata. Aici, noul centru comercial intalneste un potential considerabil de cerere", afirma reprezentantii CA Immo
Proiectul din Sibiu este prima dintr-o serie de investitii care vor fi realizate de CA Immo in cadrul unui acord incheiat cu firma Oasis pentru constructia de centre de retail in mai multe orase din Romania. Investitia va fi efectuata prin intermediul fondului de investitii CA Immo New Europe.
In ultimii trei ani, Oasis a construit peste 40 de centre comerciale in Romania pentru companile germane Kaufland si Plus. Decizia CA Immo de a investi in centre de retail in provincie a fost determinata si de numeroasele companii comerciale de renume din Germania si Austria care incep sau isi consolideaza prezenta in Romania. Intreprinderi precum Deichmann, Takko, New Yorker, Humanic, V?gele, M?ller Drogerien, Kika/Leiner, Lutz, Zara Mango, H&M, Hervis si Intersport penetreaza orasele secundare si tertiare cu magazine tip outlet, potrivit reprezentantilor CA Immo.
Investitorul austriac a intrat pe piata din Romania in 2003 prin achizitia cu circa 29 mil. euro a imobilului de birouri Opera Center 1, dezvoltat de Portland Romania. Un an mai tarziu CA Immo a cumparat Opera Center 2, iar in 2005 Bucharest Business Park, un proiect de 35.000 mp, achizitionat pentru circa 50 mil. euro. In Bucuresti, compania a mai dezvoltat in parteneriat cu firma Avrig 35 imobilul Charles de Gaulle Plaza, pe care l-a vandut anul trecut fondului GLL Partners.
Compania mai construieste, la Timisoara, un imobil de birouri cu o suprafata de 17.820 de metri patrati, la care se adauga 1.980 de metri patrati de spatii comerciale si de locuri de parcare, in cadrul unei investitii de 30 de milioane de euro.
Fondul CA Immo New Europe a fost lansat anul trecut si vizeaza un volum de investitii de un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO