Proprietăţi

Bulevardul Pipera şi birourile din nord atrag proiecte rezidenţiale cu 11.000 de noi locuinţe. „Numai pe şoseaua Pipera sunt în dezvoltare 4 şan­tiere mari”

Bulevardul Pipera şi birourile din nord atrag proiecte...

Autor: Bogdan Alecu

19.01.2020, 17:32 22072

Zona Pipera, desfăşurată între podul peste calea ferată de lângă sălile de evenimente şi rondul cu benzinăria OMV şi până la bariera de la cealaltă trecere peste calea ferată-Petricani, devine o veritabilă extensie a cartierului de business Floreasca-Barbu Văcărescu, după mai bine de 10 ani în care aceasta intrase într-un con de umbră. 

Aproape 11.000 de locuinţe sunt în construcţie sau urmează a fi construite pe bdul Pipera, atât pe tronsonul din Capitală, cât şi pe cel din Voluntari şi în proximitatea rondului de la benzinăria OMV din Voluntari.

Spre comparaţie. 14.000 de locuinţe noi au fost construite anul trecut în întreg Bucureştiul, în creştere de la 11.000 în 2018.

„Numai pe şoseaua Pipera sunt în dezvoltare 4 şan­tiere mari, printre care proiectul rezidenţial H Pipera Lake al Hagag, Avalon, şi proiectele de renovare ale clădirilor de birouri North Gate şi Hexagon. Şantierele anunţate şi în curs de execuţie vor aduce peste 3.000 de unităţi locative, case şi apartamente, însoţite de facilităţi precum spa, piste de alergare, supermarketuri şi spaţii verzi. Avem un vârf de interes în Pipera, cum probabil nu s-a cunoscut niciodată în istoria zonei. Există o tendinţa de «umplere», practic, a fiecărui lot rămas liber în Pipera, ceea ce denotă o creştere accelerată a oraşului în direcţia Nord-Est“, a spus Andreea Păun, care deţine firma de consultanţă imobiliară Griffes. 

One United Properties a cumpărat în urmă cu doi ani birourile North Gate, fostul sediu al Renault Technologie Roumanie, iar dezvoltatorul şi-a mutat acolo birourile începând cu acest an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO