Proprietăţi

Bucureştiul, potenţial mare de revenire a pieţei de birouri

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

02.05.2011, 23:39 445

Pieţele de birouri din Bucureşti, Budapesta, din oraşelegermane, dar şi din centrul Londrei au cel mai mare potenţial derevenire pe termen scurt şi mediu, având în vedere prognozele carearată că în aceste zone vor avea loc cele mai mari creşteri alelocurilor de muncă, potrivit King Sturge.

"Previziunile economice arată că vom vedea o îmbunătăţiremodestă în majoritatea pieţelor de birouri din Europa. Cel mai marepotenţial de revenire pe termen scurt şi mediu îl au oraşelegermane, Bucureşti, Budapesta şi Central London, unde esteprognozată cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă",consideră reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară.Autorii studiului citează în acest sens datele Oxford Economicspotrivit cărora Bucureştiul va avea în perioada 2010-2015 cea maimare creştere a numărului de locuri de muncă, respectiv de4,8%.

Cele mai performante pieţe de birouri din Europa în 2010 au fostLondra, Paris, Varşovia şi Moscova, unde chiriile au avut creşteride două cifre, în timp ce la polul opus s-au aflat Dublin, Atena şiPraga, singurele unde au avut loc scăderi ale chiriilor. ÎnBucureşti, chiriile s-au stabilizat în a doua jumătate a anuluitrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO