Proprietăţi

ARACO: Piaţa construcţiilor s-a ridicat anul trecut la 9,5-9,7 miliarde de euro

ARACO: Piaţa construcţiilor s-a ridicat anul trecut la 9,5-9,7 miliarde de euro

Autor: Andreea Neferu

05.01.2012, 16:19 663

Piaţa construcţiilor, care în anii de criză s-a numărat printre sectoarele care au înregistrat cele mai importante căderi, s-a ridicat anul trecut la circa 9,5-9,7 miliarde de euro, potrivit primelor estimări, a declarat Laurenţiu Plosceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

În 2010, această piaţă atinsese o valoare de circa 9,7 miliarde de euro.

"Pentru anul 2012, există o serie de necunoscute care ţin de capacitatea de finanţare a contractelor. Nu ştim dacă guvernul va avea capacitatea de a îmbunătăţi absorbţia fondurilor structurale. De asemenea, având în vedere că va fi un an electoral, este de presupus că va exista un puseu investiţional, dar resursele financiare sunt incerte în acest moment. Suntem precauţi în ceea ce priveşte o creştere a pieţei", a declarat Plosceanu. El a adăugat că piaţa construcţiilor s-ar putea confrunta şi cu un fenomen de extindere a întârzierilor la plata constructorilor, care va afecta capacitatea acestora de a-şi desfăşura activitatea.

"Se vor licita lucrări, se vor lansa proiecte, însă nu suntem prea optimişti atunci când ne gândim la capacitatea beneficiarilor de a-şi onora obligaţiile", a mai spus Plosceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO