Profesii

ZF Live. Gordana Landen, The Adecco Group. Cum arată viitorul muncii: unii angajaţi vor munci de acasă, alţii vor fi freelanceri, iar unii vor avea mai mulţi angajatori

Gordana Landen, chief human resources officer, The Adecco Group:

Vom avea muncitori permanenţi, temporari şi freelanceri şi trebuie să creăm un fel de contract social prin care să le asigurăm protecţia socială şi totodată să le furnizăm oportunităţi de muncă.

Gordana Landen, chief human resources officer, The Adecco Group: Vom avea muncitori permanenţi, temporari şi freelanceri şi trebuie să creăm un fel de contract social prin care să le asigurăm protecţia socială şi totodată să le furnizăm oportunităţi de muncă.

Autor: Mircea Nica

08.04.2019, 13:00 944

Piaţa muncii trece prin schimbări radicale ca urmare a modelelor noi de business ale „gig economy“, iar viitorii angajaţi vor avea forme de angajare mult mai flexibile ca în prezent, în care posibiliatatea de a munci de acasă devine normă, iar unii vor deveni freelanceri care vor lucra cu mai multe companii, în timp ce alţii vor avea joburi temporare sau permanente.

„Vom vedea în viitor programe de lucru diferite şi o piaţă a muncii mai flexibilă. Probabil că unii muncitori vor fi permanenţi, unii vor fi temporari şi unii freelanceri. Nu cred că vom avea câte un singur angajator, totul se va schimba în contextul digitalizării. În următorii 5-10 ani va exista un mix între munca în hub-uri, munca de acasă şi munca tradiţională, aşa cum o ştim astăzi“, a spus Gordana Landen, chief human resources officer în cadrul grupului elveţian de servicii de resurse umane Adecco la nivel global, la ZF Live. Ea a mai spus că majoritatea angajaţilor tineri  (cei din generaţia Millennials, dar şi cei din Generaţia Z) nu mai sunt interesaţi să intre într-o companie şi să rămână acolo pentru tot restul vieţii, astfel că aşa-numita „gig economy“, aflată la început, este modelul care li se potriveşte. În acest context, şi modelele tradiţionale de business ale companiilor se transformă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO