Caută doar în titlu
Profesii

Vrei să lucrezi la stat? ANFP a lansat pagina de Facebook dedicată anunţurilor de angajări la stat

În această lună a fost lansată pagina de Facebook dedicată angajărilor în instituţiile publice unde se vor posta locurile de muncă disponibile în instituţiile publice la nivel naţional, conform unui comunicat al  Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Astfel, Agenţia Natională a Funcţionarilor Publici a lansat un nou canal social media - pagina de facebook Concursuri instituţii publice. ANFP.

“Transparenţa privind concursurile va fi maximă. În premieră, informaţiile oferite prin intermediul noului canal de comunicare vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfăşurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul. Aşa cum am mai spus, doresc o publicitate transparentă pentru toate concursurile din ţară, cu informaţii care să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane şi care să crească şansele de atragere de oameni competenţi în administraţie. De asemenea, în cadrul ANFP suntem mai mult decât deschişi să gestionăm şi concursurile pentru personalul contractual din cadrul administraţiei publice”, transmite într-un comunicat, preşedintele ANFP, Liviu Mălureanu.

Funcţiile publice din administraţie reprezintă aproximativ 14% din totalul personalului plătit din fonduri publice, iar personalul contractual - aproximativ 10%. Diferenţa până la 100% este reprezentată de alte categorii, precum medici, profesori, personal militar, magistraţi etc.

Pagina Concursuri instituţii publice. ANFP va fi un instrument de promovare a tuturor concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice organizate de către instituţiile şi autorităţile publice locale si centrale şi va face legătura cu secţiunea dedicată concursurilor din site-ul instituţiei.

Într-un alt comunicat, Liviu Mălureanu – preşedintele ANFP, transmitea: „Concursurile trebuie să devină mai accesibile, cu respectarea principiilor transparenţei şi egalităţii de şanse. Dorim să promovăm o competiţie cât mai mare pentru funcţiile publice, în urma căreia cele mai competente persoane să devină funcţionari publici.”

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.