Profesii

Vladimir Sterescu, CGS: Până la finalul anului trebuie să angajăm 400 de persoane

Vladimir Sterescu, CGS: Până la finalul anului trebuie...

Autor: Simona Tatu

05.04.2018, 12:00 185

Am investit în România pentru forţă de muncă foarte bine educată comparativ cu alte destinaţii. În momentul de faţă avem 3.500 de angajaţi, iar până la finalul anului trebuie să ajungem la 3.900, a declarat Vladimir Sterescu, vicepreşedinte senior soluţii în cadrul operatorului de call center CGS, la conferinţa ZF Investiţi în România!, eveniment organizat de Ziarul Financiar, în parteneriat cu BCR, Deloitte, NNDKP, platforma de investiţii ROCA, ANA Hotels şi Terapia. 

“Eu îmi doresc o investiţie pe termen lung în sistemul educaţional şi aş porni de la bază, mi se pare important să creştem gradul de retenţie a profesorilor cu experienţă şi de a atrage în sistemul educaţional profesori noi cu concepte noi. Avem 3.500 de angajaţi, trebuie să angajăm până la finalul acestui an 400 de persoane.”

Potrivit acestuia, industria de outsourcing are 45.000 de angajaţi care ajunge la o valoare de peste 2 mld. de dolari pe an, la un cost per angajat de 4.000 de euro pe lună. Media de vârstă în industria e de 25-26 de ani.

“Experienţa ultimelor 12-18 luni pentru noi e că principalul concurent al nostru pe piaţa forţei de muncă a devenit statul, sectorul public. E rău pentru că s-a întâmplat brusc. Principalul motiv de plecare din aceste centre e mersul în domeniul public, care e atractiv din punct de vedere al salariilor şi sunt nişte facilităţi pe care domeniul privat nu le va putea oferi niciodată.”, a mai spus Vladimir Sterescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO