Profesii

Vila celui care transformat-o pe Sophia Loren într-una dintre vedetele cinematografiei mondiale este scoasă la vânzare pentru 19 milioane de euro

Vila celui care transformat-o pe Sophia Loren într-una...

Autor: Florentina Niţu

29.07.2018, 13:40 231

Reşedinţa lui Carlo Ponti, producătorul italian de filme şi soţul actriţei Sophia Loren, a fost scoasă la vânzare pentru 19 milioane de euro, anunţă site-ul imobiliar Lionard, responsabil de vânzarea casei, conform Le Figaro.

Vila este situată în parcul Appia Antica din Roma, la câteva minute de Colosseum şi “este formată dintr-un conac de aproximativ 680 de metri pătraţi, format din două etaje şi o anexă independentă de 600 de metri pătraţi ", spune Lionard, site-ul italian specializat în domeniul imobiliar.

"Ambele proprietăţi sunt de asemenea disponibile pentru cumpărare separat", se mai arată pe site. Parcul are aproximativ un hectar şi jumătate şi cuprinde şi o piscină încălzită, un garaj şi câteva apartamente independente.

În 1980 casa familiei Ponti a fost cumpărată şi restaurată. Reşedinţa a fost construită în secolul  XIX pe rămăşiţele unei cariere vechi de bazalt, pe unul dintre cele mai celebre drumuri străbătute de romani.

În această casă Ponti trăia împreună cu familia, iar acolo au călcat celebrităţi precum realizatorii de filme Federico Fellini, Vittorio de Sica, Roberto Rossellini şi actorii Antony Quinn, Kirk Douglas.

Carlo Ponti s-a născut 11 decembrie 1912 în Magenta, Italia şi a decedat în 2007 la 94 de ani.

În timpul vieţii el a produs numeroase filme, precum La Strada,  Le docteur Jivago, Război şi Pace, La Ciociara, iar pentru La Strada, în 1957, a luat Premiul Oscar la categoria Cel mai bun film străin.

Sophia Loren a fost a doua soţie a lui Carlo Ponti, căsătorită cu acesta din 1966. El a descoperit-o pe Loren pe când era adolescentă şi a transformat-o într-una dintre vedetele cinematografiei mondiale. Talentul Sophiei şi dedicarea pentru carieră au fost premiate  chiar şi în România. În 2016, ea a păşit pentru prima dată în România, ca invitat special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde a primit Premiul pentru întreaga carieră, la gala de închidere a celei de-a 15-a ediţii a acestui festival.

Tot în cadrul TIFF 2016, Sophia Lauren a mărturisit: „Încă îmi e dor de Carlo Ponti!”.

Agenţia imobiliară prin care a fost scoasă casa la vânzare, Lionard Luxury Real Estate, îşi desfăşoară activitatea atât pe piaţa Italia, unde vrea să dezvolte segmentul imobiliar de lux, cât şi pe piaţa internaţională Zurich, Geneva, Paris and London.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO