Profesii

„Viitorul economiei, în mâinile unei generaţii controversate“: Dacă vreţi să motivaţi angajaţii din noua generaţie, nu îi mai contorizaţi, pentru că nu le place

„Viitorul economiei, în mâinile unei generaţii...

Autor: Mihaela Pascari

01.04.2017, 00:00 1585

Tinerii angajaţi nu vor sta peste program doar pentru a-şi „impresiona“ şefii, iar această schimbare de atitudine va influenţa semnificativ politicile de resurse umane din organizaţii, au spus experţii prezenţi la workshopul „Viitorul economiei, în mâinile unei generaţii controversate“, organizat în cadrul ZF HR Trends 2017, conferinţa anuală dedicată pieţei de resurse umane.

„Managerii trebuie să ştie să lucreze eficient şi cu noii angajaţi, în special cu cei tineri. Ar trebui să fie mai atenţi la ce îi moti­vează la job. Trebuie să ţină cont de faptul că tinerilor nu le place să fie contorizaţi“, a spus Nicu Durău, human resources & general affairs director în cadrul producătorului de aluminiu Alro Slatina şi Alrum Tulcea.

Pe de altă parte, unii dintre angajaţi moştenesc obiceiurile proaste pe care le au managerii direcţi, iar viitorul muncii va depinde de alegerile personale ale fiecăruia.

„Este vorba de modelul personal pe care şi-l creează angajatul. Dacă managerul îţi spune să mergi acasă şi el stă până la ora zece la birou, este normal că angajatul o să stea şi el“, a spus Victor Preda, HR Manager în cadrul OLX Group România, divizia de anunţuri a grupului Naspers.

Orele suplimentare influenţează starea de sănătate a angajatului, iar cu cât angajatul face mai multe ore suplimentare, cu atât creşte şi fluctuaţia de personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO