Profesii

Videoconferinţa ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022. Adrian Dinu, fondator, Creasoft: Media timpului de lucru de acasă a scăzut sub şase ore

Videoconferinţa ZF HR Conference. Cum se pregătesc...

Autor: Ramona Cornea

23.11.2021, 13:53 87

Media timpului de lucru a angajaţilor care lucrează de  acasă a scăzut sub şase ore, afirmă Adrian Dinu,  fondator al Creasoft, companie care produce sisteme de monitorizare şi control de la distanţă.

”Dacă la începutul pandemiei, angajaţii lucrau cu mult peste opt ore, astăzi media timpului de lucru de acasă a scăzut sub şase ore. Cumva este normal, nici la birou nu lucra nimeni mai mult de şase ore. (...) Noi am produs o soluţie de pontaj şi avem şi posibilitatea timpului de muncă prin monitorizarea timpului de pe PC, cu acordul explicit al angajatului”, a declarat Adrian Dinu în cadrul videoconferinţei ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022.

Ce a mai declarat Adrian Dinu în cadrul videoconferinţei:

·        Soluţie vine cu posibilităţi de pontare şi/sau control acces. Partea de control acces înseamnă că dacă îl pui la o uşă care are yală electromangnetică, dacă nu ai cardul valid sau amprenta, nu poţi intra în încăpere. A doua posibilitate este pontarea de pe telefonul mobil, pontare necesară celor care fac muncă de teren. Ultima posibilitate de pontare este pontajul de pe PC sau laptop: aici angajatul instalează pe PC o aplicaţie care se deschide de angajat în mod intenţionat pentru a semnala că începe lucrul. Aplicaţia rămâne deschisă cât timp angajatul consideră că lucrează, iar angajatorul monitorizează dacă lucrează, dacă activează pe site-urile şi aplicaţiile de muncă.

·        În ultimele patru zile primim multe cereri de a implementa o funcţionalitate de tăiere automată a accesului angajaţilor care nu sunt vaccinaţi. Funcţionalitatea nu se doreşte să fie pusă mâine, ci să fie pregătită. Prin urmare, deja lucrăm la ea şi va fi gata până la sfârşitul săptămânii. Angajatorul are la dispoziţie o platformă în care îşi notează angajaţii vaccinaţi, iar informaţia se propagă automat către dispozitivele de pontaj şi de control acces.

·        Noi am găsit o soluţie de pontare cu amprentă, care transformă amprenta pe loc în semnătură digitală. Soluţia a fost expertizată în România de experţi judiciari şi este certificată în UE, astfel încât este echivalentul semnăturii electronice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO