Profesii

Videoconferinţa Deloitte - ZF „Future of work”. Ionuţ Sas, Vice-Preşedinte Fiscalitate, UiPath: Automatizarea nu va duce la reducerea numărului locurilor de muncă, ci la creşterea şi diversificarea lor

Videoconferinţa Deloitte - ZF  „Future of work”....

Autor: Ramona Cornea

04.12.2021, 11:52 130

Ionuţ Sas, vicepreşedinte fiscalitate în cadrul UiPath, afirmă că automatizarea nu va duce la reducerea numărului locurilor de muncă, ci la creşterea şi diversificarea lor.

”În UiPath, noi credem cu tărie că automatizarea nu va duce la reducerea numărului locurilor de muncă, ci la creşterea şi diversificarea locurilor de muncă. Credem că misiunea noastră este să eliberăm creativitatea din oameni astfel încât să dea ce este mai bun din ei. Nu cred că vor fi roboţi care vor face întreaga muncă a oamenilor, creativitatea şi anumite elemente legate de o anumită decizie, de emoţie, vor rămâne în continuare apanajului unui om, nu unei tehnologii”, a declarat Ionuţ Sas în cadrul videoconferinţei Deloitte - ZF  „Future of work”.

Ce a mai declarat Ionuţ Sas în cadrul videoconferinţei:

·        Toate echipele UiPath sunt formate ca echipe virtuale, există o interconecţiune şi interoperabilitate între diverşi colegi care locuiesc în diverse teritorii. De la bun început, modelul nostru a fost unul hibrid pentru că am colaborat cu colegi care locuiesc în diverse teritorii. Ecosistemul a fost creat de la început pentru a permite o flexibilitate cât mai ridicată în a ne presta activităţile zilnice.

·        Trebuie să se ia punctele forte din fiecare model de lucru, nu aş spune că există o reţeţă sau un panaceu universal cu ceea ce ar trebui să se aplice în fiecare industrie. Mi-aş dori ca tot mai multe industrii şi societăţi să fie cât mai deschise.

·        Situaţia demografică din România nu este cea mai fericită în ultima perioadă şi nu doar România se confruntă cu acest lucru. Cred că fiecare stat ar trebui să atragă şi reţină forţa de muncă, studenţii care termină anumite studii, cât şi să atragă talente din alte teritorii. În primul rând, ar trebui ca România ar trebui să fie stabilă din toate punctele de vedere – politic, fiscal şi macroeconomic.

·        Sunt trei arii importante pe care le văd tot mai pregnant în ultima perioadă: prima este legată de sistemul de educaţie din România, care trebuie să se reaşeze având în vedere capabilităţile viitorului. Este evident că curricula din sistemul de învăţământ românesc trebuie să fie modificată, trebuie să fie la fel de flexibilă precum angajatorii pentru că partea de educaţie are o componentă imediată şi asigură sustenabilitatea pe termen mediu şi lung.

·        A doua arie pe care o văd este legată de digitalizare: suntem în o paradigmă complet diferită în care fără digitalizare cred că nu am fi funcţionat în ultimii doi ani. Digitalizarea presupune şi o recalibrare şi o recalificare a întregii forţe de muncă din România prin însuşirea de noi capabilităţi.

·        Al treilea lucru este legat de infrastructură în general. Infrastructura este importantă atât pentru a te deplasa din punctul A în punctul B, cât şi pentru a avea acces la servicii de calitate în domenii sociale, mă refer aici la sănătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO