Profesii

Videoconferinţa Deloitte - ZF „Future of work”. Adrian Dumitriu, Director Financiar, Chimcomplex: Există un deficit de personal tehnic la nivelul întregii economii europene

Videoconferinţa Deloitte - ZF  „Future of work”....

Autor: Iulian Tenchiu

25.11.2021, 15:14 118

​Adrian Dumitriu, director financiar în cadrul Chimcomplex, afirmă că există un deficit de personal tehnic la nivelul întregii economii europene, adică de angajaţi cu un nivel înalt de cunoştinţe tehnice.

”Există un deficit de personal tehnic la nivelul întregii economii europene, oameni blue collar cu cunoştinţe tehnice ridicate. Pentru a compensa acest deficit avem programe cu universităţi, cu liceele din proximitate şi investim în creşterea pregătirii angajaţilor pe care îi avem în interior”, a declarat Adrian Dumitriu în cadrul videoconferinţei Deloitte - ZF  „Future of work”.

Ce a mai declarat Adrian Dumitriu în cadrul videoconferinţei:

·        Pandemia, prin închiderile bruşte de capacităţi de producţie, de activităţi din zona serviciilor a generat o stare de disconfort la nivelul populaţiei din cauza creşterii insecurităţii despre ce se va întâmpla cu joburile lor în viitor.

·        Pe de altă parte, pentru că forţa de muncă este din ce în ce mai deficitară ca disponibilitate – vedem peste tot în lume că economia începe să crească şi nu sunt destul de mulţi participanţi la piaţa forţei de muncă - , ne-am concentrat şi pe partea de factori motivatori, cei care cresc satisfacţia din muncă.  Aici discutăm despre importanţa recunoaşterii efortului adus de fiecare angajat, de oferirea unor posibilităţi de creştere, despre crearea unui cadru în care angajaţii noştri să se poată dezvolta şi am introdus un program pe care îl numim Programul pentru Mâine, prin care dăm posibilitatea oamenilor să se dezvolte.

·        În filozofia noastră, procesul de digitalizare pleacă cu o schimbare de mentalitate. Ne propunem şi vrem să construim o organizaţie ”data driven”, nu doar în partea de finanţe. Extindem această cultură în toată organizaţia.

·        Am organizat cursuri de pregătire pentru angajaţii noştri nu în special în partea de finance, în perspectiva utilizării sistemelor de operare digitală pe care le avem deja. Toate aceste acţiuni ajută la creşterea motivării personalului.

·        Avem nevoie în viitor de o forţă de muncă care să fie extrem de proactivă şi extrem de agilă în un mediu care astăzi este caracterizat astăzi prin volatilitate. Avem volatilitate la orice: la preţul la materii prime, la energie, întreg mediul economic este volatil şi organizaţiile trebuie vor fi agile.

·        Eu cred că în tratamentul angajaţilor companiile trebuie să implementeze şi elemente extrasalariale care ţin de această parte a factorilor motivaţionali. Aceasta este cheia succesului: să ai oamenii implicaţi şi să promovezi în organizaţie o cultură proactivă. Astfel, organizaţia poate să răspundă foarte repede la provocările generate de volatilitatea mediului.

·        Investiţia în calitatea personalului are cel mai rapid return of investment.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO