Profesii

Veşti bune pentru angajatori şi angajaţi în plină pandemie: BestJobs permite publicarea gratuită de anunţuri pentru joburi de la distanţă

Veşti bune pentru angajatori şi angajaţi în plină...

Autor: Mihai Gongoroi, Andreea Tobias

24.03.2020, 11:05 1050

BestJobs a decis să permită angajatorilor să posteze gratuit anunţuri cu joburi de la distanţă în perioada următoare, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Demersul BestJobs vine în contextul nevoii tot mai mari a companiilor de a se alinia la noul mod de lucru.

De la începutul acestui an, BestJobs a înregistrat o creştere cu 30% a numărului de joburi remote, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe astfel de poziţii vizează specialişti în IT/Telecom, vânzări, management şi marketing.

„Lucrul de la distanţă este prima măsură impusă în contextul epidemiologic actual pentru protejarea sănătăţii angajaţilor. Astfel, companiile se repliază şi sunt practic în plin proces de adaptare la nevoile estimate de recrutare, în funcţie de scenariile pe care fiecare îşi bazează planul de continuitate a business-ului. Numărul anunţurilor pentru poziţii la distanţă este aşadar aşteptat să crească în perioada următoare, iar în acest context am decis să venim în sprijinul companiilor să găsească mai uşor angajaţii de care au nevoie”, spune Dan Puică, director general BestJobs.

Pentru a putea publica gratuit un anunţ de recrutare pentru poziţii cu activitate la distanţă, companiile trebuie să selecteze, în platforma BestJobs, categoria „remote" din rubrica „Tip de angajare".

În total, numărul de locuri de muncă scoase la concurs prin intermediul Bestjobs a fost, anul trecut, de aproape 250.000 de joburi, iar compania a intermediat angajări pentru un număr de peste 10.000 de companii şi a atras peste 8 milioane de aplicări. Bestjobs gestionează în prezent 4 milioane de CV-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO