Profesii

Veste proastă pe piaţa combustibililor. Rottco Consult, un distribuitor de carburanţi cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, îşi cere insolvenţa. Este cea mai mare insolvenţă din ultimii doi ani

Rottco Consult, o companie aflată în top 10 jucători pe piaţa de distribuţie a carburanţilor din România, cu venituri de 358 milioane de lei în 2016, 0,3 milioane de lei profit net şi 18 angajaţi, a iniţiat demersurile pentru începerea procedurilor de intrare în insolvenţă, potrivit unui comunicat al companiei.

Măsura a fost luată ca urmare a unui complex de împrejurări de piaţă cu impact negativ semnificativ în asigurarea fluxului capitalului de lucru, precum: neplata sau întârzierile la plată a unor creanţe din partea unor debitori la care se adaugă debitorii care au intrat în procedura insolvenţei/faliment; întârzieri în prelungirea unor linii de credit angajate; rambursarea anticipată a unor  împrumuturi, conform solicitării unor  creditori bancari; reducerea unilaterală a termenelor  de plată de la unii furnizori; suspendarea după depunerea ofertei angajante a procesului de achizitie a pachetului majoritar de acţiuni al companiei de către un investitor.

„Am luat această măsură ca urmare a intrării în incapacitate de plată, în ultima perioadă, a unor clienţi. Acest fapt, corelat şi cu celelalte cauze au făcut să nu mai dispunem de capital de lucru, iar cashflow-ul este puternic dezechilibrat, compania intrând, practic, într-un blocaj financiar şi, implicit, în incapacitate de a-şi onora, la rândul ei, plăţile“ spune Paul Pop, directorul general Rottco Consult

În acest moment, compania nu înregistrează datorii către fisc, iar cea mai mare parte din datoriile către furnizori sunt acoperite de scrisori de garanţie. Potrivit comunicatului de presă, compania „are de încasat creanţe de peste 10 milioane de lei de la debitori care sunt în procedură de executare silită, creanţe care acoperă în întregime datoriile curente care nu pot fi onorate de Rottco”.

La sfârşitul anului 2016, compania a demarat proiectul Synergy by Rottco, ce-şi propunea să reunească benzinăriile independente într-o retea. Sistemul ROTTCO SYNERGY CARD era funcţional în peste 115 benzinării independente din România şi era ţinta investitorilor, însă compania nu a mai reuşit să susţină finanţarea pentru dezvoltarea sa în continuare. 

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.