Profesii

Urmează conferinţă zf „Sportul, calea spre o viaţă mai bună“, miercuri 8 mai. Universitatea Danubius din Galaţi şi Federaţia Română de Fotbal vor să formeze specialişti în management sportiv

Conf. univ. dr. Florian Nuţă, prorector pentru activitatea ştiinţifică în cadrul Universităţii Danubius din Galaţi:

Au existat şi semnale din rândul organizaţiilor sportive cu privire la nevoia de specialişti pregătiţi corespunzător în ceea ce priveşte activitatea sportivă, care pe lângă ocupaţiile cu profil sportiv (antrenori, medici, psihologi etc.) reclamă prin complexitatea sa şi alte tipuri de expertiză: economişti şi finanţişti care să cunoască specificul economic al activităţii sportive, jurişti specializaţi în modul de organizare a sportului şi în contractele sportive, specialişti în organizarea de evenimente sportive şi competiţii, PR sportiv etc.

Conf. univ. dr. Florian Nuţă, prorector pentru activitatea ştiinţifică în cadrul Universităţii Danubius din Galaţi: Au existat şi semnale din rândul organizaţiilor sportive cu privire la nevoia de specialişti pregătiţi corespunzător în ceea ce priveşte activitatea sportivă, care pe lângă ocupaţiile cu profil sportiv (antrenori, medici, psihologi etc.) reclamă prin complexitatea sa şi alte tipuri de expertiză: economişti şi finanţişti care să cunoască specificul economic al activităţii sportive, jurişti specializaţi în modul de organizare a sportului şi în contractele sportive, specialişti în organizarea de evenimente sportive şi competiţii, PR sportiv etc.

Autor: Adelina Mihai

02.05.2019, 00:05 286

„Foştii sportivi de performanţă au nevoie de un plan de carieră pentru a se integra pe piaţa muncii.“

Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Danubius din Galaţi a încheiat un parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal pentru un program de studii postuniversitare prin care să dezvolte competenţele în administrarea organizaţiilor sportive.

„Ideea unui astfel de par­te­ne­riat orientat către furnizarea de programe de studiu în domeniul sportului a venit din mai multe direcţii. Au existat în cursul timpului studenţi care erau în acelaşi timp şi sportivi de performanţă sau oameni im­pli­caţi în organizarea activităţii diverselor structuri sportive. De la ei am înţeles necesitatea unui plan de carieră pentru spor­tivii care după ce îşi încheie parcursul de performanţă tre­buie să fie capabili să se integreze în piaţa muncii (fie să rămână în sport, în cadrul unui club sau asociaţii sportive, fie să îmbrăţişeze o carieră în afara spor­tului)“, a explicat conf. univ. dr. Florian Nuţă, pro­rec­tor pentru activitatea ştiinţifică în cadrul Uni­ver­sităţii Danubius din Galaţi, instituţie care şcola­rizează în prezent 2.812 studenţi ( dintre care 825 de studenţi învaţă în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice).

„Au existat şi semnale din rândul organi­zaţiilor sportive cu privire la nevoia de specialişti pregătiţi corespunzător în ceea ce priveşte activitatea sportivă, care pe lângă ocupaţiile cu profil sportiv (antrenori, me­dici, psihologi etc.) reclamă prin comple­xi­tatea sa şi alte tipuri de expertiză: economişti şi finanţişti care să cunoască specificul economic al acti­vităţii sportive, jurişti spe­cializaţi în modul de or­ganizare a sportului şi în contractele sportive, specialişti în organizarea de evenimente sportive şi com­petiţii, PR sportiv etc.“, a mai spus el.

Programul de studii organizat de cele două instituţii, numit „Administrarea Afacerilor Organizaţiilor şi Structurilor Sportive“ se des­făşoară pe durata a două luni (150 de ore). Printre materiile care vor fi studiate în cadrul acestui program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă se află subiecte precum „Administrarea financiară a organizaţiilor sportive“, „Organizarea şi administrarea eveni­men­telor sportive“, „Cadrul legislativ de înfiin­ţare, organizare şi administrare a structurilor spor­tive“, „Atragerea de resurse, bugetarea şi fi­nan­ţa­rea organizaţiilor sportive“ sau „Etică, re­spon­sa­bilitate socială în domeniul sportiv şi reconversie pro­fesională“. Înscrierile pentru acest program au început la finalul lunii februarie 2019 şi se fac pe tot parcursul anului.

„Primii 25 de absolvenţi ai acestui program sunt fie oameni implicaţi deja în sport şi care caută o specializare, fie sportivi spre finalul carierei de performanţă care doresc să rămână în cadrul cluburilor pentru o carieră de administrare a activităţii sportive“.

Prorectorul Universităţii Danubius a explicat că profesorii care vor preda în cadrul acestui curs vor fi de două tipuri: vor fi titulari din cadrul universităţii, precum şi lectori invitaţi din cadrul FRF pentru fiecare curs în parte.

 

„Taxa de şcolarizare pentru acest program este de 1.900 de lei. Înscrierile nu au termen, se fac în mod continuu, în tot cursul anului universitar.“

Universitatea Danubius din Galaţi are peste 21.000 absolvenţi de la înfiinţare, iar peste 9.800 dintre aceştia sunt absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul instituţiei. La studiile de licenţă, universitatea are, pe lângă Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Drept şi Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale.

Dincolo de parteneriatul cu FRF, Facultatea de Ştiinţe Economice mai are parteneriate cu alte instituţii care formează experţi în domeniul financiar- contabil.

„În acest moment Facultatea de Ştiinţe Economice are parteneriate în scopuri academice, încheiate cu principalele organisme profesionale din ţară (CECCAR- Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, CAFR- Camera Auditorilor Financiari din România, Camera Consultanţilor Fiscali)“.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO