Profesii

Unu din opt absolvenţi de facultate este specializat în IT, matematică sau statistică. „Principala limitare este numărul de profesori de informatică din învăţământul superior.“

Unu din opt absolvenţi de facultate este specializat în...

Autor: Ramona Cornea, Răzvan Botea

28.06.2021, 00:07 13413

Aproape 12%, adică circa unu din opt absolvenţi ai în­văţământului superior din România, au o diplomă în do­meniul IT sau matematică şi statistică, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, centralizate de ZF.

Astfel, în anul universitar 2019 – 2020, cumulat, aproa­pe 15.300 dintre absolvenţii de învăţământ supe­rior, adică de programe de licenţă, masterat sau doctorat, au ales să se specializeze în tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor şi ştiinţe naturale, matematică şi statistică, după cum arată statisticile oficiale.

„Principala limitare este numărul de profesori de informatică din învăţământul superior şi în egală măsură contează şi faptul că lipsa profesorilor de informatică se resimte şi în învăţământul preuniversitar. Cu siguranţă, a întreprinde nişte măsuri care să crească numărul şi calitatea profesorilor este o metodă de a creşte numărul de absolvenţi de informatică şi matematică“, a spus pentru ZF Radu Gramatovici, prorector în cadrul Universitatăţii din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO