Profesii

Unde vor să lucreze românii: Domeniile financiar-contabilitate, inginerie şi transport, cele mai căutate în noiembrie

Unde vor să lucreze românii: Domeniile...

Autor: Cristina Bellu

05.12.2019, 12:47 118

Joburile din domeniile financiar - contabilitate, inginerie şi transport s-au clasat pe primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români pe platforma BestJobs în luna noiembrie, cu peste 70.000 de căutări în total.

“În luna noiembrie, candidaţii din domeniul financiar au continuat să fie cei mai activi în căutarea unui nou job. În total, peste 100.000 de căutări pentru un job în acest domeniu au fost efectuate pe platforma BestJobs în perioada septembrie – noiembrie. La nivelul întregii pieţe, candidaţii au căutat în noiembrie noi oportunităţi profesionale în acelaşi ritm ca în luna precedentă”, transmit reprezentanţii BestJobs.

În acelaşi timp, angajaţii din resurse umane au bifat un total de peste 17.000 de căutări în perioada analizată, tendinţa fiind în scădere, numărul căutărilor fiind cu 24% mai mic faţă de octombrie.

Alte domenii cu un număr mare de candidaţi interesaţi să-şi schimbe jobul în luna noiembrie au fost inginerie (peste 18.000 de căutări), transport (peste 17.000 de căutări), medical & pharma (peste 14.000 de căutări), business process outsourcing (peste 13.000 de căutări), vânzări şi juridic, cu peste 12.000 de căutări fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO