Profesii

Un start-up vrea să angajeze între cinci şi şapte oameni în perioada următoare, după ce a primit aviz de la autorităţi să producă dezinfectant de mâini

Un start-up vrea să angajeze între cinci şi şapte...

Autor: Ramona Cornea

15.04.2020, 11:55 166

Compania de tip SRL-D D&C Products Industry este printre cele 27 de companii care au primit avizul de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ pentru a produce dezinfectant de mâini. Compania şi-a început activitatea în 2017, iar până acum nu a avut un produs sub nume propriu. D&C Products Industry plănuieşte să angajeze între cinci şi şapte persoane în perioada următoare pentru a putea susţine producţia de dezinfectanţii de mâini.

”Procesul de avizare a durat câteva zile de la depunerea dosarului, iar procesul de analizare a produsului a durat până la trei săptămâni, faţă de câteva luni cât ar fi durat în mod normal. Compania noastră a început acum doi ani producţia de cosmetice, dar am avut şi câteva pauze în producţie. Noi putem produce 1.000 – 2.000 de litri de produs finit pe zi. Acum avem cinci angajaţi şi vrem să mai angajăm cinci – şapte oameni în perioada următoare”, spune Ioan Paşca, directorul companiei D&C Products Industry SRL-D.

În perioada următoare, compania vrea să investească circa 100.000 de euro în o linie de etichetare şi una de dozare a produsului.

”Am avut echipamentele necesare pentru producţie şi înainte, acum vrem doar să mai achiziţionăm o linie de etichetare şi una de dozare, cu o investiţie de până în 100.000 de euro. Vom păstra această linie de activitate şi după ce starea de urgenţă va trece. Până acum nu am avut un brand propriu, am produs pentru distribuitori. Avem şi un parteneriat cu eMag”,

Compania a primit deja comenzi pentru noul dezinfectant şi a produs circa trei tone de când am primit avizul şi până acum.

”Produsul de 59 ml costă 12-13 lei pentru clientul final, iar cel la 500 de ml costa 40 de lei, dar pe cel de 500 de ml nu mai putem să îl producem pentru că nu mai avem pompiţele necesare. Problema noastră acum nu este capacitatea de producţie, ci lipsa materiei prime, alcoolul etilic şi cel izopropilic”, adaugă Ioan Paşca.

Forma juridică de tip SRL D(ebutant) a fost introdusă în 2011 cu scopul de a încuraja mai mulţi tineri să înfiinţeze şi să-şi dezvolte o firmă. În perioada ianuarie – februarie 2020, au fost înfiinţate 123 de firme de tip SRL-D, potrivit datelor raportate de Registrului Comerţului, cu 371 mai puţine faţă de numărul înregistrat în perioada similară din 2019. Astfel, în luna ianuarie au fost înfiinţate 47 de societăţi, iar în luna februarie 76.

Datele de la Registrul Comerţului mai indică faptul că antreprenorii debutanţi au creat 47.828 firme de tip SRL-D din 2011 până la finalul lunii februarie 2020, 2011 fiind anul în care s-a lansat pe piaţa locală acest tip de afacere ca urmare a unui program naţional de finanţare a start-up-urilor.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO