Profesii

Un român conduce departamentul financiar al companiei logistice Kuehne + Nagel din China de Vest

Vladimir Soare

Vladimir Soare

Autor: Cristina Roşca

21.09.2018, 00:07 1267

Vladimir Soare este de aproape doi ani general manager al departa­men­tului financiar din cadrul Kuehne + Nagel pentru regiunea China de Vest. El locuieşte astfel la capătul ce­lă­lalt al lumii, în zona de vest a Chinei, mai exact în Chengdu.

„Ca responsabilitate generală, jo­bul meu presupune managementul fi­nanciar al Chinei de Vest, precum ana­liză financiară, bugetare, planifica­rea cash-flowului şi investiţiile“, spune el.

Lucrează îndeaproape cu direc­to­rul general al regiunii şi cu ceilalţi ma­na­geri operaţionali pentru a asigura o funcţionare cât mai eficientă din punct de vedere financiar (managementul cli­en­ţilor, furnizorilor, taxele locale).

Gigantul elveţian Kuehne + Nagel este prezent în peste 100 de ţări, printre care şi România. Compania cu peste 75.000 de angajaţi are venituri anuale de 20 mld. euro. Pe piaţa din China gru­­­pul este prezent de peste 50 de ani, are peste 3.000 de angajaţi şi 42 de birouri.

„Responsabilitatea automatizării fi­nanciare cade asupra managemen­tu­lui financiar, ceea ce ocupă o parte sem­nificativă a timpului.“ Restul tim­pu­lui este dedicat dezvoltării echipei sale financiare, în special identificarea şi trainingul talentelor locale.

Vladimir Soare şi-a început cariera ca junior associate pentru Price­water­houseCoopers, în departamentul de audit extern. După aproximativ doi ani, a avansat în poziţia de senior asso­ci­ate, de data această în Zurich, Elveţia. „În ianuarie 2013, aflându-mă în al 2-lea an de juniorat în PwC, am fost selectat pentru un secondment de trei luni în Elveţia, iar următorul pas a fost compania de logistică Kuehne + Nagel.

„Dacă vreodată m-aş întoarce în ţara, aş face-o că şi angajat. Mediul antreprenorial în România este foarte controlat şi bazat foarte mult pe relaţii, lucru ce nu cred că se v-a schimba prea curând“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO