Profesii

Un regizor de teatru de 33 de ani organizează traininguri pentru mediul de business

Dan Vasile

Dan Vasile

Autor: Dorin Oancea

18.11.2015, 00:05 1828

Dan Vasile, regizor de teatru cu 33 de spectacole la activ, este unul dintre primii artişti care s-au îndreptat spre zona afacerilor, unde a început să ofere programe de dezvoltare personală sau de entertainment combinat cu coaching. 

A început cu ani în urmă cu traininguri motivaţionale, petreceri corporate neconvenţionale sau team buildinguri altfel decât cele obişnuite, activităţi derulate în paralel cu regia de teatru. Printre cei mai vechi clienţi se numără lanţuri de hipermarketuri sau de retail pentru care lucra cu  grupe de 400 de oameni pe tehnici de vânzare.

„Aveam săptămâni în şir în care lucram cu câte două echipe pe zi, patru ore cu unii şi patru ore cu alţii. Era extenuant“, povesteşte regizorul devenit şi antreprenor. Odată cu noua carieră şi-a luat şi numele de Mr. Vasile, nume pe care îl poartă de altfel şi compania sa. La un moment dat i-a întâlnit pe cei de la compania Trainart, care căutau un actor. A fost o „potrivire de caracter“ între compania de training şi regizor, şi de atunci au făcut „mii de traininguri“.

Au creat inclusiv un produs, Metamorphosis, care urmăreşte stimularea leadershipului instituţional, care merge pe zona intuitivă şi nu pe zona raţional-logică. „Antrenând anumite exerciţii din programarea neurolingvistică, tehnici din teatru şi altele asemenea, am făcut un program de două zile de training care a funcţionat atât în sistem deschis, cu participanţi care cumpărau programul, cât şi în sistem intern, în companii.

A fost un moment de extindere pe piaţă, a apărut un brand şi a fost dovada că se pot face astfel de lucruri.“ Au venit clienţi mari, din industria de medicamente sau din consultanţa de business.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO