Profesii

Un orădean de 43 de ani a fost desemnat cel mai bun mecanic din România. Care este marele premiu pe care l-a câştigat

Un orădean de 43 de ani a fost desemnat cel mai bun...

Autor: Corina Zamfir

12.12.2016, 19:55 2836

Francisc Kasziba, un orădean de 43 de ani, a fost desemnat cel mai bun mecanic din România în urma câştigării concursului “Mecanicul Anului” organizat de AD Auto Total. Orădeanul a plecat acasă cu un Citroen C1, premiul secţiunii diagnoză, pe care l-a reparat în faţa unei asistenţe formate din colegi de breaslă şi experţi în mai puţin de 30 de minute. La competiţia care a durat aproape două luni au participat 1500 de mecanici din toată ţara.

Ultima probă în care cei doi finalişti s-au confruntat a constat în repararea a două autovehicule cu aceeaşi defecţiune într-un timp cât mai scurt. A fost o cursă contra cronometru şi contra propriilor limite, iar Francisc Kasziba a reuşit să pornească primul motorul şi să câştige titlul de Mecanicul Anului şi marele premiu.

"Un mecanic bun trebuie să fie în primul rând foarte bine informat, atent şi perspicace", spune Francisc. "Noi de şase ani de zile, an de an, ne specializăm permanent la cursurile Şcolii de Mecanici AD Auto Total, şi vreau să-i mulţumesc pe această cale trainerului nostru, Adrian Gidali, un om extraordinar, de la care am învăţat extraordinar de multe, echipei sale, şi organizatorilor că mi-au dat această şansă", adaugă el.

Francisc Kasziba, născut şi crescut la Oradea, nu este singurului din familia sa care este pasionat de mecanică. Iubirea faţă de mecanică a familiei Kasziba se întoarce în timp până la perioada interbelică, unde, posesor de tractor Hoffer, mai apoi Fordson, bunicul Sandor Kasziba a trebuit să se familiarizeze cu întreţinerea acestor maşinării. 

În anul 2000 apare service-ul familiei, inspirat de numele celei de-a doua generaţii, tatăl Ferencz Kasziba. În prezent, întreaga familie Kasziba se ocupa de afacere. Soţia lui Francisc are în grijă sarcinile administrative, iar fiul, acum în vârstă de 14 ani, mai meştereşte din când în când în atelier şi părinţii speră să moştenească pasiunea.

În cei şase ani de când se organizează, pentru trofeele tradiţionalei competiţii Mecanicul Anului s-au bătut peste 6000 de mecanici din toată ţara. Pe lângă marele premiu, pe podiumul de anul acesta au mai urcat Ciprian Petrică Bejan, câştigătorul secţiunii Mecanică Auto (2000 EUR), iar Moldoservice Bicaz a fost desemnat Service-ul Anului (vouchere de vacanţă de 333 EURO pentru fiecare dintre cei trei membri ai echipei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO