Profesii

Un executiv român conduce businessul de 3 mld. dolari al PepsiCo din Rusia

Bogdan Savin

Bogdan Savin

Autor: Cristina Roşca

14.09.2018, 00:07 1251

Executivul român Bogdan Savin conduce de circa un an de zile businessul gigantului american PepsiCo pe piaţa din Rusia.

El l-a înlocuit în această poziţie pe Silviu Popovici, un alt român care a ajuns între timp unul dintre cei mai puternici executivi din cadrul gigantului american, conducând businessul din Europa şi Africa Subsahariană.

Piaţa din Rusia a contribuit cu circa 5% anul trecut la businessul total al PepsiCo, de peste 63 mld. dolari. Cu o populaţie de aproape 150 de milioane de oameni, aceasta este una dintre cele mai importante pieţe pentru pro­ducătorul de băuturi şi snacksuri.

Înainte de a lucra pentru PepsiCo, companie căreia i s-a alăturat acum un an, Bogdan Savin şi-a conturat cariera în cadrul producătorului de ţigări British American Tobacco, care deţine în portofoliu branduri precum Kent. Executivul român a lucrat pentru BAT timp de aproape 15 ani, primii trei pe piaţa locală, iar restul peste hotare. Ultima poziţie deţinută înainte de cea actuală a fost cea de director de marketing şi vânzări pentru BAT în Rusia. De aici a fost recrutat de PepsiCo. Bogdan Savin este absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO