Profesii

Un business creat de o româncă în Africa de Sud colaborează cu cel mai important jucător din industria luxului, proprietarul Louis Vuitton

Un business creat de o româncă în Africa de Sud...

Autor: Cristina Roşca

17.03.2016, 12:02 2668

Compania Wild Olive African Artisans Apothecary & Artistic Perfumery din Africa de Sud, un business fondat de o antreprenoare din România, a semnat o colaborare cu brandul EDUN, parte din portofoliul grupului LVMH. Acesta din urmă este cel mai important grup din industria luxului, având în portofoliu printre altele şi brandul Louis Vuitton.

EDUN este un brand de modă fondat de Ali Hewson şi Bono în 2005 pentru a promova comerţul din Africa, folosind materii prime de pe acest continent. În 2009 brandul a intrat în portofoliul LVMH.

„La mijlocul anului 2015 Wild Olive Artisans a fost abordată pentru a colabora cu EDUN la crearea unei lumânări. La numai câteva luni după, timp în care au fost dezvoltate şi finalizate parfumul şi design-ul acestora, lumânările au fost gata pentru a fi furnizate către EDUN”, spun reprezentanţii Wild Olive.

Parfumul lumânării aduce un omagiu zonei Cederberg – Africa de Sud, cu accent pe cedrul de Clanwilliam, o specie pe cale de dispariţie. Astfel, folosind ca inspiraţie colecţia EDUN 2016, au fost create în manufactura din 29 Pepper Street - Cape Town două lumânări cu design diferit, în culori alb-negru.

Reţeta businessului Wild Olive African Artisans pare simplă: se iau o româncă de nici 40 de ani, mai multe cărţi de chimie organică şi aplicată, se adaugă 20 de localnici din Africa de Sud şi o reţetă de săpun natural şi afacerea-i gata. În realitate însă, povestea însă este mai degrabă un adevărat roman.

Mădălina Bhatia (37 de ani) a început să studieze pianul şi vioara când avea 3 ani şi jumătate. Ulterior a mers la liceul de artă Dinu Lipatti unde a dat pianul şi vioara pe flaut. Îşi dorea să urmeze Conservatorul de la Viena însă nu a avut fondurile necesare astfel că şi-a amânat visul pentru o perioadă şi a început facultatea de Drept din Bucureşti. Nu a terminat-o însă niciodată pentru că în ultimul an a plecat la Viena să strângă banii necesari pentru Conservator. Totuşi, visul din copilărie nu s-a materializat pentru că în 2006 a decis să se mute acolo unde se termină Africa, în Cape Town, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Aici şi-a dezvoltat un business propriu pe segmentul cosmeticelor naturale şi al obiectelor decorative, Wild Olive African Artisans. Astăzi, românca a ajuns să coordoneze o echipă de 20 de localnici care realizează câteva zeci de mii de produse lunar, de la săpunuri la uleiuri de baie şi de la lumânări la articole decorative.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO