Profesii

Un antreprenor din Braşov vrea să ajungă la afaceri de 27 de milioane de euro din vânzarea de produse pentru construcţii

Un antreprenor din Braşov vrea să ajungă la afaceri de...

Autor: Ioan Dornescu

22.10.2014, 16:25 739

La nivelul primelor nouă luni din 2014, afacerile Temad Co au înregistrat o creştere de 13%, până la 20,7 milioane de euro, avansul fiind susţinut de proiectele de renovări şi de construcţiile noi. Temad Co a distribuit 19 milioane de articole şi 6,3 milioane de metri pătraţi de plasă din fibră de sticlă, direcţionate în principal către segmentul renovărilor şi construcţiilor noi.

"Investiţia în producţie ne-a sprijinit dezvoltarea în condiţiile unei pieţe nesigure, care îşi continuă declinul şi în 2014. Am mizat pe segmentul termoizolaţiilor, un sector foarte important care se va dezvolta şi în următoarea perioadă, şi ne-am concentrat eforturile pe producţia şi vânzările de plasă de fibră de sticlă şi accesorii necesare sistemelor termoizolante", a declarat, într-un comunicat, Florin Madar, directorul general al grupului Temad.

Fabrica de plasă de fibră de sticlă a fost construită anul trecut, la Braşov, printr-o investiţie de peste 1 milion de euro, şi are o capacitate de producţie anuală de aproximativ 9 milioane de metri pătraţi.

"Având în vedere evoluţia afacerilor Temad în primele nouă luni şi luând în considerare faptul că industria construcţiilor este puternic influenţată de condiţiile meteorologice, estimăm o creştere moderată în trimestrul patru şi o cifră de afaceri totală în creştere cu 10% pentru anul 2014", a mai spus Madar.

Temad Co are 14 filiale cu depozite locale şi deţine un portofoliu de peste 3.000 de articole, cuprinzând în total 27 de mărci internaţionale şi proprii.

Grupul Temad din Braşov, afacere de familie deţinută de către Florin Madar şi Anca Madar, include firmele Temad Co, Temad Energie (centrală fotovoltaică) şi Temad Producţie (fabrica de plasă de fibră de sticlă), având 270 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO