Profesii

Ubisoft: Avem nevoie de specializare pe video gaming în facultăţi

Grigoriada Stroe

Grigoriada Stroe

Autor: Corina Mirea

22.06.2015, 00:07 1737

Peste 4.000 de români produc, dezvoltă şi testează jocuri video pentru companii care fac în România şi zeci de milioane de euro pe an, dar universităţile de IT încă nu reuşesc să introducă în programele şcolare cursuri speciale pentru video gaming, astfel că angajatorii au reale dificultăţi în a mai găsi candidaţi „liberi de contract“.

„Şcoala românească nu ne ajută, nu pregăteşte studenţii pentru o carieră în industria de gaming. De aceea, găsim greu seniorii în programare CĂĂ specializaţi pe acest domeniu. Iar pentru departamentul IT avem dificultăţi în a recruta pentru poziţii ca Busi­ness Intelligence De­veloper, Se­nior Linux Adminis­trator sau .Net Arhitect. În Franţa, spre exemplu, există specializare în facultăţi pe zona de video gaming“, explică Grigoriada Stroe, directorul de HR al Ubisoft România, companie cu 1.200 de angajaţi care are în plan recrutarea a încă 300 de persoane până la finalul anului.

În prezent, aproximativ 7.000 de tineri ies de pe băncile facultăţilor cu profil de IT din România, număr de candidaţi care „se împarte“ între firmele tradiţionale de IT, cele de video gaming, dar şi cu cele care au doar departamente interne de IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO