Profesii

Studiu Confidex despre încrederea managerilor în economie: Numărul managerilor care au recurs la tăieri de salarii şi chiar concedieri este în creştere. „Măsurile luate de manageri sunt mai dure“

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group: Dintre toate domeniile, HoReCa rămâne cel mai pesimist. La polul opus, cei mai relaxaţi sunt managerii din agricultură şi din construcţii.

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group: Dintre toate domeniile, HoReCa rămâne cel mai pesimist. La polul opus, cei mai relaxaţi sunt managerii din agricultură şi din construcţii.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.11.2020, 00:08 502

♦ Confidex a măsurat percepţiile managerilor şi reprezentanţilor C-level din companiile mici, mijlocii şi mari din România, cu privire la perioada de incertitudine traversată de la începutul pandemiei.

Măsurile luate de managerii români au fost mult mai dure în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2 al anului şi au venit sub forma concedierilor, a reducerilor salariale, a limitării investiţiilor în IT, cercetare şi dezvoltare, arată un studiu realizat de Confidex, un proiect al grupului Impetum menit să analizeze încrederea în economie în vremuri de criză. Acestea sunt rezultatele celei de-a doua părţi a studiului, aferente trimestrului al treilea al anului, prima parte fiind corespunzătoare trimestrului al doilea.

„Un procent de 78% dintre manageri se arată îngrijoraţi şi foarte îngrjoraţi cu privire la noua criză, iar 75% dintre ei cred că rata şomajului va creşte. Măsurile luate de manageri sunt mai dure. E în creştere numărul celor care au recurs la tăieri de salariu (plus 18% în Q3 faţă de Q2) şi chiar concedieri (plus 21%)“, spune Andrei Cionca, CEO al Impetum Group, care gestionează companiile aflate în dificultăţi financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO