Profesii

Studiu Accenture: Până la 5,7 milioane de locuri de muncă pot fi create în Europa până în 2030 ca urmare a investiţiilor accelerate în domeniul digital şi al sustenabilităţii. Trei sferturi dintre companii vor să perfecţioneze sau recalifice până la 25% din angajaţi

 Studiu Accenture: Până la 5,7 milioane de locuri de...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2021, 12:16 117

Până la 5,7 milioane de noi locuri de muncă ar putea fi create în Europa până în 2030 ca urmare a investiţiilor accelerate în domeniul digital şi al sustenabilităţii, însă liderii companiilor europene estimează că redresarea după criza provocată de pandemie va dura cu şase luni mai mult faţă de aşteptările companiilor din America de Nord sau Asia, conform unui  raport realizat de Accenture, în colaborare cu BusinessEurope.

Cele mai multe joburi vor fi create în domenii precum cel al echipamentelor industriale, high-tech, software, utilităţi, comunicaţii / mass-media şi industria auto.

„Asistăm la apariţia unei noi paradigme în ceea ce priveşte dezvoltarea şi competitivitatea la nivel global, iar companiile europene sunt bine poziţionate. Deşi lansarea comparativ lentă a vaccinului în Europa ar putea tempera speranţele companiilor de a se redresa rapid, poziţia de lider a regiunii în materie de sustenabilitate - combinată cu investiţii în cele mai promiţătoare tehnologii şi în ecosisteme interindustriale emergente, cum ar fi mobilitatea - ar putea creşte competitivitatea, ar putea determina apariţia liderilor globali şi la crearea de milioane de noi locuri de muncă în întreaga regiune pe termen lung.” a declarat Jean-Marc Ollagnier, CEO Accenture în Europa.

Pentru a crea aceste noi locuri de muncă, Europa va trebui să îşi consolideze poziţia de lider global în industria auto, a bunurilor şi serviciilor de larg consum, a utilităţilor şi a produselor chimice şi să se bazeze pe potenţialul industriilor în care companiile europene sunt deja bine poziţionate, cum ar fi industria aerospaţială şi de apărare, ştiinţele vieţii şi comunicaţii / mass-media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO