Profesii

Ştefan Vâju, business transformation manager APS şi LIH (Life is Hard): În urma acestei crize departamentul de HR va câştiga mult capital de imagine

ZF HR Trends

Ştefan Vâju, business transformation manager APS şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.03.2020, 14:50 193

Ştefan Vâju, business transformation manager în cadrul APS (Active Power Solutions) şi în cadrul companiei LIH (Life is Hard), consideră că în urma crizei generate de coronavirus departamentele de resurse umane (HR) vor câştiga capital de imagine.

„Departamentul de HR va ieşi mai puternic, va câştiga mult capital de imagine în urma acestei perioade. Aş compara cu situaţia din 2008. Pentru că avem nevoie de motivarea oamenilor, iar HR-ul este cel care ajută în acest sens. Oamenii care lucrează la resurse umane au nevoie de toată energia şi implicarea, acum vor câştiga mult capital de imagine şi mulţi îşi vor da seama cât de impotant este acest departamente”, a spus Ştefan Vâju, în cadrul videoconferineţei ZF HR Trends.

 

Ce a mai spus Ştefan Vâju

Pontajul nu trebuie văzut ca o obligaţie, este o soluţie uşor de folosit şi nu e vorba despre spionaj, ci despre o aplicaţie mobilă care ajută colegii să îşi disciplineze munca, pentru că raportul emis uletrior te ajută să îţi analizezi ziua de muncă. Este un instrument de eficientizare.

Munca de acasă presupune o schimbare radicală în comportamentul nostru şi ţine de disciplină şi onestitate.

Vor fi mulţi şi multe care vor pierde, cred că şi recuperarea va fi în unele cazuri anevoioasă, dar în alte cazuri va fi accelerată. Câştigătorii din acastă situaţie sunt mai mulţi ca număr, nu şi ca volum, dar ca număr mă refer inclusiv la familii, la noi ca oameni. Cred că cei mai mari câştigători în acest moment sunt pedagogii, educatorii, profesorii, învăţătorii. Companii care furnizează servicii pe parte de soft, zona de telecomunicaţii, retail pe partea de food, producătorii locali în zona de agrobusiness.


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO