Profesii

Sondaj: Înapoi la birou. Ce aşteptări au angajaţii în privinţa birourilor?

Sondaj: Înapoi la birou. Ce aşteptări au angajaţii...

Autor: Andreea Tobias

29.05.2021, 10:10 144

Aproape 88% dintre angajaţii din România cred că birourile vor exista şi în viitor, dar spaţiile de lucru post-pandemice trebuie să se transforme. Birourile trebuie regândite pentru a susţine interacţiunea şi activităţile creative. Un rol important are tehnologia bazată pe inteligenţa artificială. 

După un an şi jumătate de lucru în cea mai mare parte de la distanţă sau în sistem hibrid, angajaţii din România spun că biroul va avea un rol important în viaţa lor la job şi după ce va trece pandemia. Aproape 88% dintre ei cred că biroul lor va exista şi în viitor, cei mai mulţi aşteptându-se la o transformare a spaţiului în care lucrau înainte, arată un sondaj recent iniţiat de Genesis Property în rândul a 1.183 de angajaţi din toată ţara.

Astfel, peste 60% dintre respondenţi afirmă că e important să existe în continuare spaţii dedicate pentru birouri, chiar dacă modelul de lucru se transformă şi biroul devine mai degrabă un spaţiu multifuncţional unde să lucreze, dar şi să interacţioneze cu echipa şi să se relaxeze.

Aproape 37% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property se aşteaptă ca biroul viitorului să fie regândit pentru a include spaţii de colaborare şi socializare în condiţii de siguranţă. În acelaşi timp, aproape 34% se aşteaptă ca în viitor birourile să urmeze un model mai apropiat de cel de coworking, conceput tocmai pentru a susţine interacţiunea dintre oameni şi activităţile creative.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO