Profesii

Soluţii la criza forţei de muncă: leasingul de personal, majorări salariale sau acordarea de acţiuni

Soluţii la criza forţei de muncă: leasingul de...

Autor: Anca Olteanu, Dan Straut

18.09.2017, 00:05 18492

Criza de forţă de muncă a obligat anga­jatorii să majoreze salariile, să acorde mai multe beneficii, inclusiv acţiuni ale companiei, să aducă personal din zone din ce în ce mai îndepărtate de sediul firmei sau chiar să închirieze angajaţi.

Angajatorii nu se limitează doar la creşterea salariilor, ci caută activ personal şi încearcă să îl transfere acolo unde este nevoie.

„În primul rând, au mărit salariile până la un nivel suportabil, care să nu le afecteze competitivitatea. Apoi caută activ oameni în localităţile apropiate fabricii, dar nu găsesc neapărat candidaţii de care au nevoie. Foarte mulţi angajatori apelează la relocare, atragerea oamenilor de la distanţe mari, de exemplu din Moldova în Transilvania. Există încercări de a aduce înapoi români plecaţi, dar nu vorbim acum de o soluţie salvatoare, pentru că nu­mărul celor care se întorc nu este foarte mare”, a declarat, pentru Mediafax, Florin Godean, country manager în cadrul companiei Adecco România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO