Profesii

Şofer, inginer şi contabil, cele mai căutate joburi în august. Posibilitatea de a lucra de acasă, printre cele mai vânate „beneficii“. Bogdan Badea, CEO eJobs: „Raportul de forţe de pe piaţa muncii este puternic inversat şi avem mult mai mulţi candidaţi decât joburi.“

Bogdan Badea, CEO eJobs

Bogdan Badea, CEO eJobs

Autor: Răzvan Botea

29.08.2020, 22:57 3342

Cele mai căutate joburi pe site-ul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, au fost cele de şofer, inginer sau contabil, arată datele furnizate de companie.

De asemenea, candidaţii şi-au manifestat un interes crescut pentru joburile remote. Platforma a înregistrat 600.000 de căutări în luna august.

„Există două categorii de candidaţi – cei care aplică, în serie, la aproape toate joburile, în speranţa că, astfel, vor găsi mai uşor ceva şi cei care caută doar acele joburi perfect compatibile cu profilul lor. În ciuda faptului că ne aflăm într-un moment în care raportul de forţe de pe piaţa muncii este puternic inversat şi avem mult mai mulţi candidaţi decât joburi, îi vedem mai preocupaţi să-şi maximizeze şansele de angajare şi să aplice în acele locuri în care ştiu că sunt relevanţi“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO