Profesii

Situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa muncii. O companie îşi plăteşte angajaţii cu până la 5.000 de dolari pentru a-şi da demisia. Care este motivul

Situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa muncii. O companie...

Autor: Andra Stroe

27.02.2021, 20:31 782

Amazon oferă angajaţilor mii de dolari pentru a renunţa definitiv la locurile de muncă, scriu cei de la chargedretail.co.uk. Gigantul a relansat „programul de demisie voluntară”, pe care îl desfăşoară anual în luna februarie, încă din 2014, oferind angajaţilor săi minimum 1.000 de dolari pentru a demisiona şi a se orienta spre o altă carieră.

Potrivit Harvard Business Review, această tactică, pe care Amazon a adoptat-o de la Zappos după ce a achiziţionat compania în 2009, ajută la eliminarea angajaţilor care „nu au nivelul de angajament pe care îl caută”. Pentru a face acest pas, angajaţilor li se oferă între 1.000 şi 5.000 de dolari, în funcţie de perioada lucrată în cadrul companiei.

„Amazon are o serie de oportunităţi, concepute pentru a ajuta angajaţii să îşi atingă obiectivele personale şi profesionale. Deşi sperăm că angajaţii vor rămâne şi îşi vor dezvolta cariera la Amazon, acesta este un program voluntar conceput pentru a oferi sprijin suplimentar celor care decid că Amazon nu face parte din planul lor de carieră pe termen lung, şi este oferit în fiecare an, din 2014”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

Citiţi mai mult pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO