Profesii

Şeful RADET, Răzvan Niţu, a demisionat după ce doi muncitori au murit în urma unei intervenţii

Şeful RADET, Răzvan Niţu, a demisionat după ce doi...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

30.01.2018, 16:52 207

Administratorul special al RADET, Răzvan Niţu, a demisionat, marţi, după ce luni seara doi muncitori au murit în urma unei intervenţii.

„Mi-am dat demisia de onoare, pentru că sunt un om de onoare. Eu ocupam funcţia de administator special, care este echivalentul funcţiei de director general, pentru că RADET este în insolvenţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Răzvan Niţu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă după ce doi angajaţi ai RADET au murit, luni seara, în timp ce interveneau pentru repararea unei conducte de termoficare.

Luni seară, doi bărbaţi care lucrau în subteran, pentru remedierea unei probleme apărute la o conductă, au fost surprinşi în canal după ce ţeava s-a fisurat. Unul dintre ei a rămas blocat în subteran şi a murit, fiind scos după câteva ore. Al doilea angajat RADET a reuşit să iasă la suprafaţa şi a fost transportat la spital în stare gravă.

Marţi, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, având arsuri pe 97% din suprafaţa corpului.

"Ulterior intervenţiei, pacientul a fost spitalizat în Secţia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe de reechilibrare volemică, monitorizare activă a şocului post-combustional, tratament post-operator de susţinere a funcţiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă şi a ulcerului de stres", reiese dintr-un comunicat de presă transmis Spitalul Militar.

Pacientul a fost transferat, luni seară, de la Spitalul Universitar, la Spitalul Militar, unde a fost evaluat de către o echipă multidisciplinară constituită din specialişti în medicină de urgenţă, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ATI, oftalmologie, ORL şi pneumo-ftiziologie.

Fisura s-a produs la aproximativ 2 metri în subteran, unde cei doi bărbaţi lucrau pentru a remedia o avarie. Accidentul a avut loc pe Bulevardul Iuliu Maniu, în jurul orei 17.00. Canalul subteran este în incinta complexului Leu, pe o alee pietonală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO