Profesii

Secretele din spatele poveştilor femeilor care au ajuns în poziţii de management

Secretele din spatele poveştilor femeilor care au ajuns...

Autor: Adelina Mihai

28.09.2015, 00:00 501
Ţintiţi mereu cât mai sus, construiţi-vă echipe puternice, nu refuzaţi niciodată o oportunitate de avansare deoarece consideraţi că nu veţi avea suficient timp pentru viaţa de familie, adoptaţi atitudinea „yes we can“ şi acceptaţi roluri mai importante chiar dacă nu sunteţi 100% convinse că aveţi toate competenţele necesare  pentru ele – acestea sunt doar o parte din sfaturile unor femei din top managementul unor mari companii din toată lumea pentru cele care vor să ajungă în funcţii de top management.
 
„Am întâlnit multe femei care aleg cariere uşoare pentru a putea avea grijă de copii, ceea ce înseamnă că îşi stabilesc din start limitări în viaţa profesională. Comportamentul caracterizat de aspiraţii înalte şi de atitudinea «Da, pot să fac asta!» a fost esenţial pentru succesul meu profesional. Nici nu vă imaginaţi câte femei mi-au spus că nu pot accepta un anumit rol pentru că nu vor să îşi crească copiii având o responsabilitate atât de mare la serviciu, femei care nici măcar nu aveau încă copii. Câţi bărbaţi aţi întâlnit care să refuze astfel de oportunităţi la 26 de ani, justificând că vor întâi să îşi găsească direcţia în viaţa de familie?“, a spus Fuencisla Clemares, Sales Director & Mobile Lead în cadrul Google, companie care operează cel mai mare motor de căutare din lume. Ea a fost unul dintre speakerii unui eveniment organizat săptămâna trecută la Madrid de către PWN Global (Professional Women's Newtork), o organizaţie cu peste 3.500 de membre din mediul de business din peste 24 de oraşe din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO