Profesii

Se caută profesori de matematică, geografie şi IT

Se caută profesori de matematică, geografie şi IT

Autor: Mihaela Pascari

24.08.2016, 12:55 1121

Transylvania College, o instituţie de învăţământ înfiinţată acum mai bine de 20 de ani în Cluj, a scos la bătaie şase poziţii deschise, dintre care trei sunt dedicate profesorilor de matematică, geografie şi IT, iar trei pentru asistenţi grădiniţă şi ciclul primar. Recrutarea de noi cadre didactice a fost determinată de creşterea numărului de elevi înscrişi în anul şcolar 2016-2017.

„Recrutarea şi integrarea noilor candidaţi urmăreşte patru paşi, iar pentru a fi angajat, unui aplicant i se solicită studii universitare şi postuniversitare în pedagogie, certificat de competenţă lingvistică (limba engleză-nivel B2), experienţă anterioară în sisteme educaţionale similare, de exemplu în pregătirea elevilor pentru Cambridge International Examinations”, a spus Ruxandra Mercea, director executiv în cadrul Transylvania College.

În ceea ce priveşte salariile candidaţilor recrutaţi pentru poziţiile deschise, aceste variază în funcţie de vechimea candidatului în educaţie, de calificările pe care le deţine  şi de responsabilităţi. Reprezentanţii şcolii nu au furnizat valoarea medie a salariilor pe care le vor primi cei recrutaţi.

Candidaţii care se vor bate pentru cele şase poziţii puse la dispoziţie, vor trece printr-o evaluare online prin care se identifică cele mai compatibile persoane cu posturile vacante, având în vedere criterii precum stilul de gândire, trăsături comportamentale dominante şi interese ocupaţionale. Ulterior, candidaţii selectaţi vor susţine un interviu cu şeful de catedră, dar şi o lecţie demonstrativă.

Următoarea probă va consta în interviul susţinut cu managementul şcolii, iar în funcţie de acesta se poate trece în etapa finală, o perioadă de integrare în cadrul căreia are loc prezentarea întregii echipe şi a campusului, însuşirea procedurilor interne, dar şi traininguri şi sesiuni de dezvoltare profesională.

„În cadrul comunităţii noastre, educaţia este centrată pe elev, fiecare copil fiind tratat individual şi sprijinit pentru a-şi valorifica la maximum potenţialul. Toţi profesorii sunt preocupaţi de atingerea celor mai înalte standarde de excelenţă în educaţie, fiind dedicaţi unei continue dezvoltări personale şi profesionale. Predarea şi învăţarea sunt cele mai importante preocupări ale personalului didactic, respectiv ale elevilor”, afirmă Harry Shuttleworth, profesor de chimie în cadrul Transylvania College.

La capitolul beneficii extrasalariale care pot atrage un nou cadru didactic sau care îl pot motiva pentru a rămâne în echipă, Transylvania College menţionează acces permanent la programe de dezvoltare, folosirea unor echipamente de ultimă generaţie, precum şi dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor cu echipamente specifice materiei predate.

 

Un alt beneficiu îl reprezintă integrarea instituţiei într-o asociaţie internaţională de renume, precum COBIS sau Round Square, care să le permită profesorilor stagii şi vizite în alte şcoli din întreaga lume. De asemenea, posibilitatea de a lua masa într-un loc special amenajat şi existenţa unui campus pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber, sunt, de asemenea, importante pentru creşterea gradului de satisfacţie în rândul profesorilor, care, conform unui studiu intern, este de 80%.

Transylvania College este membru acreditat în Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale COBIS şi membru al asociaţiei şcolilor de elită din lume, Round Square.

Potrivit reprezentanţilor şcolii, costurile pentru salarii şi contribuţii aferente personalului didactic se ridică anual la peste 1,6 milioane de euro. În cadrul şcolii Transylvania College predau, în prezent, 77 de profesori şi asistenţi şi încă 19 cadre didactice la grupele de grădiniţă. Astfel, cu un total de circa 600 de copii înscrişi, raportul profesor - elevi este de 1 la 6, în timp ce media europeană este de 1 la 11.

„În urma experienţei noastre de peste 20 ani, am remarcat că personalul didactic alege o instituţie, în primul rând, pentru a face parte dintr-o echipă de profesionşti cu valori puternice. În egală măsură contează şi o bună colaborare cu membrii comunităţii, posibilitatea de a primi suport în desfăşurarea activităţilor, precum şi integrarea într-un mediu modern, orientat spre excelenţă”, afirmă Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO